• Haberler
  • Gündem
  • Belediye işçileri Soyer’le görüştü: İzmir Tunç’tur Tunç kalacak

Belediye işçileri Soyer’le görüştü: İzmir Tunç’tur Tunç kalacak

Turgay Kılıç/ YENİ İZMİR-Konak Egemenlik Binası önünde toplanan yüzlerce işçi, Tunç Soyer'in gelişini bekledi. 15.00 sularında...

Turgay Kılıç/ YENİ İZMİR-Konak Egemenlik Binası önünde toplanan yüzlerce işçi, Tunç Soyer’in gelişini bekledi. 15.00 sularında Soyer’in uçağının 2,5 saat gecikmeli geleceğini öğrenen işçiler, binanın önünde ayrılmak istemedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) Başkanı Tunç Soyer, gecikeceğini bildirerek işçilerle yaptığı görüntülü konuşmada “Hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Gösterdiğiniz yoldaşlığa, desteğe teşekkür ederim. İnşallah yürüyecek daha çok yolumuz var ve hep birlikte en güzelini başaracağız. Bizi mahkum etmeye çalışanlar görsünler ki yanız değiliz. Görsünler ki çığ gibi büyüyoruz. Hep birlikte omuz omuza oldukça asla bizi yenemeyecekler, yok edemeyecekler. Göreceksiniz. Ben, yağmurda ve soğuk havada sizi fazla bekletmek istemiyorum. Yanınızda olmayı çok isterdim, maalesef gecikmeye maruz kaldık. İyi ki varsınız, hepiniz seviyorum” dedi.

Haber

O sözler meydanda seslendirildi

Belediye İş Sendikası Başkanı Savaş Atalay, basın açıklamasında Başkan Soyer’in geçen 9 Eylül 2022 yılındaki İzmir’in kurtuluşunun 101. Yılında sarf ettiği sözlerine ilişkin “İçişleri Bakanlığı tarafından ‘Son Osmanlı Vahdettin’e hakaret ettiği iddiasıyla’ soruşturma açıldı. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Osmanlı Devleti’nin son padişahı, işbirlikçi, Vahdettin’i eleştirmenin soruşturma konusu olması akla mantığa sığmaz. Bu soruşturmanın konusu Tunç Soyer değil, Nutuk’tur. Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu soruşturmanın konusu, laik Cumhuriyetimizin ve onun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu soruşturmayla hukuk da adalet de katledilmiştir” dedi.

Haber

Savaş Atalay

Başkan Savaş Atalay, yaptığı açıklamada şunları aktardı:

“Eğer Mustafa Kemal Atatürk, devrimlerini ve laik Cumhuriyet’i savunmak suçsa, bu suçu biz de seve seve işlemeye hazırız. Atatürk’ün sözleri bile bugün soruşturma konusu edilebiliyorsa, o suçu biz emekçiler de işliyoruz. Tunç Başkanımızın Nutuk’tan alıntı yaptığı Atatürk’ün sözlerini şimdi burada biz de haykırıyoruz:

“100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençler, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar ve teslim oldular. Ve bir sabah emperyalistler ülkeler kirli emelleriyle güzelim şehrimizi işgal etti.”

Bu sözler için Atatürk’ün sözleri için bir soruşturma açılıyorsa, biz emekçilere de soruşturma açın. Laik Cumhuriyet düşmanlarına geçit vermeyeceğiz. Tunç Soyer yalnız değildir” dedi.

Belediye İş işçileri, İzBB Başkanı #TunçSoyer ile görüşerek “İzmir Tunç’tur Tunç kalacak” dedi.

Başkan Soyer, uçağının gecikmesi sebebiyle işçilerle görüntülü konuştu.#İzmirBüyükşehir #Belediyeİş #2023PMGC pic.twitter.com/OTcPULF276

— Yeni İzmir (@GazeteYeniizmir) December 8, 2023

Bakmadan Geçme