• Haberler
  • İzmir
  • Belediye kursuyla hayallerindeki üniversiteye yerleşti 

Belediye kursuyla hayallerindeki üniversiteye yerleşti 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Genç İzmir Konservatuvar Hazırlık Kursu, gençlerin sanat eğitiminde fırsat eşitliği sağlama misyonunu başarıyla sürdürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, gençlerin sanat eğitiminde fırsat eşitliği sağlamak ve yeteneklerini geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği Genç İzmir Konservatuvar Hazırlık Kursu, iki gencin üniversite hayalini gerçeğe dönüştürdü. Kursa katılan Ege Akyürekli ve Bedirhan Tatar, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'ne girme başarısı gösterdi.

Belediye kursuyla hayallerindeki üniversiteye yerleşti 

Hayaller Gerçek Oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Örnekköy’deki Sosyal Projeler Yerleşkesi’nde düzenlediği ücretsiz kursa katılan Ege Akyürekli, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Teknolojileri Bölümü’nü kazanırken, Bedirhan Tatar ise aynı fakültenin Müzikoloji Bölümü'ne girmeye hak kazandı. Gençlerin bu başarıya ulaşmasında kursun sağladığı eğitim büyük rol oynadı.

Kursun Başarılı Geçmişi

Gençlik Çalışmaları Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen kurs, eğitmen Dr. Mustafa Bayık'ın rehberliğinde yürütülüyor. Öğrenciler, özellikle kulak ve şan eğitimleriyle özel yetenek sınavlarına hazırlanırken, aldıkları destek sayesinde hedeflerine ulaştılar. Kursun sağladığı olanaklarla, daha önce de birçok genç konservatuvar hayalini gerçekleştirdi.

"Kurs Olmasaydı Kazanamazdım"

İlk yılında üniversiteye yerleşen 17 yaşındaki Ege Akyürekli, duygularını şu sözlerle ifade etti: “Çok mutluyum. Uzun ve yorucu bir süreçti, ama bu kurs sayesinde başardım. Genç İzmir’in sosyal medya hesabı üzerinden kursu gördüm ve başvurdum. Bu kursa katılmasaydım muhtemelen kazanamazdım. Zorlu ve elemesi yüksek bir sınavdı, ama başardım. Kendimi çok şanslı hissediyorum.”

"İstediğim Bölüme Yerleştim"

Bedirhan Tatar (19) ise lise son sınıfta müzik öğretmeni aracılığıyla kurs hakkında bilgi edindiğini belirterek, "Çok istediğim bir bölüme yerleşmekten dolayı mutluyum. Dersler çok keyifli geçti ve hocamız sayesinde sınavlara hem akademik hem de psikolojik olarak hazırlandım. Bu kurs olmasa belki yine istediğim bölümü kazanabilirdim, ama bu kadar kolay olmazdı" diye konuştu. Tatar, kursa katılacak gençlere disiplinin önemini vurgulayarak, dersleri kaçırmamalarını tavsiye etti.

"Tarifi Mümkün Olmayan Bir Mutluluk"

Kursun eğitmeni Dr. Mustafa Bayık, konservatuvar hazırlığının zorlu bir süreç olduğuna dikkat çekerek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu alanda gençlere verdiği desteğin önemini vurguladı. "Eğitimlere başladığımızdan bu yana üç öğrencimiz konservatuvara kabul edildi. Ege ve Bedirhan da bu yıl özel yetenek sınavlarını geçerek üniversiteli oldular. Bu benim için tarifi mümkün olmayan bir mutluluk. Sanat eğitimi çok özel bir eğitim ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bu alanda gençlere ulaşmak için özel bir misyon üstlendi. Ben de bu sürecin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum," dedi.

Geçtiğimiz yıl kursu tamamlayan Nurmina Türk, Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Musikisi Temel Bilimler Bölümü’ne yerleşmişti. Bu yıl da Ege Akyürekli ve Bedirhan Tatar’ın başarıları, kursun genç yeteneklere sunduğu fırsatların ne denli önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Bakmadan Geçme