Belediye Meclisi'ni basan memurlar grev kararı aldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde KESK’e bağlı Tüm Bel Sen ve BASK’a bağlı Birlik Yerel-Sen’e bağlı memurlar, toplu...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde KESK’e bağlı Tüm Bel Sen ve BASK’a bağlı Birlik Yerel-Sen’e bağlı memurlar, toplu iş sözleşmelerinde sosyal denge zamlarındaki yarı yarıya azalmayı gerekçe göstererek iş bırakarak, eylem kararı aldılar. Öte yandan iş bırakan memurların bugün gerçekleşecek olan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gidecekleri ve toplu iş sözleşmesinde yaşanan problemleri protesto edecekleri öğrenildi.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan ve grevle alakalı bilgiler aktaran, Birlik Yerel-Sen Genel Başkanı Reşat Bozat, “Toplu Sözleşmeden kazandığımız haklarımız yarı yarıya eksiltme talebiyle gelindi, bizler de sendikalar olarak bu durumu tamamen ret ettik ve 3’te iş bırakma eylemine başladık. Bugün gerçekleşecek İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin önünde tüm memurlar olarak toplanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Tüm Bel-Sen’e bağlı memurların, Büyükşehir Belediye Meclisi’ni bastığı ve meclisin işleyişine engel olacakları öğrenildi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVİK KUVVET ABLUKASINDA

Meclisi Haziran ayı olağan 2.oturumuna memur baskını damga vurdu. Çevik kuvvet ekipleri meclis salonunu abluka altına aldı.

Toplu iş sözleşmelerinde meydana gelen azalmalara tepki olarak iş bırakan ve meclis holünü basan memurların eylemi üzerine çevik kuvvet  polisi meclisin yapılacağı salonu ablukaya alarak, girişleri kapattı.İş bırakan memurlardan alınan bilgilere göre, meclis üyeleri salona çevik kuvvet eşliğinde arka kapıdan girdikleri ifade edildi.

MECLİS SALONUNA GİRİŞLER KAPATILDI 

Meclisin basına kapalı yapılacağı öne sürülürken, konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay tarafından açıklama yapılması bekleniyor. Meclis kapısında bekleyen iş bırakan memurlar ise sloganlarla mevcut durumu protesto ediyorlar.

HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme