• Haberler
  • Gündem
  • “Belediyelerin gelirleri sabit kalırken giderleri sürekli artıyor”

“Belediyelerin gelirleri sabit kalırken giderleri sürekli artıyor”

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Encümeninin yeni yönetim sonrasındaki ikinci toplantısı 30 Temmuz Salı günü Efes Selçuk’ta...

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Encümeninin yeni yönetim sonrasındaki ikinci toplantısı 30 Temmuz Salı günü Efes Selçuk’ta gerçekleştirildi. Ev sahipliğini Selçuk Belediye Başkanı ve Birlik Başkan Vekili Filiz Ceritoğlu Sengel’in üstlendiği toplantı Selçuk Kent Belleği toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya; Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, Birlik Genel Sekreteri Hurşit Akdemir ve Birlik Mali Hizmetler Müdürü İsmail Ay katıldı.

Toplantıda birliğin daha verimli çalışabilmesi için atılabilecek adımlar, belediyelerin finansman sorunları ve çözüm için yapılacaklar, belediyelerde eğitimlerin arttırılması, belediyelerin gelir ve gider düzenlemelerini sağlayabilmeleri için atılacak adımlar hakkında görüşler alındı.

“BELEDİYELERİN GELİRLERİ DÜŞERKEN GİDERLERİ ARTTI”

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Belediyelerimizin gelirleri düşerken, giderleri de bir hayli arttı. İçinde bulunduğumuz ekonomik durum artık belediyeleri yönetilemez hale getirdi. Birlik olarak bu konuda neler yapabiliriz, hangi çalışmalarla bu durumu aşabiliriz konusunda görüştük. Birlik üyelerimizden de bu konuda görüşler alacağız. Vergi, SGK, şirket derken belediyeler de krize doğru sürüklenmeye başladı. Belediye gelirleri sabit kalırken, giderler sürekli artmakta ama bir yandan da vatandaş hizmet bekliyor. Bunu aşmak için neler yapabiliriz, ne gibi çalışmalar olacak önümüzdeki süreçte ilk adımları atacağız” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme