• Haberler
  • Siyaset
  • Belge ortaya çıktı: Robot Sophia'nın İzmir'e maliyeti dudak uçuklattı!

Belge ortaya çıktı: Robot Sophia'nın İzmir'e maliyeti dudak uçuklattı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 93. İzmir Enternasyonel Fuarı'nın açılışında yer alan insansı robot Sophia için 2 milyon 647 bin 744 TL ödeme yaptı.

Bu yıl 31 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen ve teması 'teknoloji' olarak belirlenen 93. İzmir Enternasyonel Fuarı'na robat Sophia damga vurdu. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve protokol ile kurdele kesen insansı robot Sophia’nın maliyeti dudak uçuklattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin robot Sophia'nın fuarda 3 gün yer alması için 2 milyon 647 bin 744 TL ödediği ortaya çıktı.

Belge ortaya çıktı: Robot Sophia'nın İzmir'e maliyeti dudak uçuklattı!

"ÖZGÜR ÖZEL ROBOT SOPHIA'NIN ALDIĞI PARAYA BİR ŞEY DİYECEK Mİ?"

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca, Sophia'nın maliyetinin belgesini paylaştı. Harcanan paraya ve CHP lideri Özgür Özel'e tepki gösteren Atmaca, "CHP Genel Başkanı Sn. Özgür Özel, ‘yapay zeka’yı dilinden düşürmüyor. 31 Mart seçimlerinde adayları da yapay zeka ile belirleyen CHP, 31 Ağustos günü ‘Robot Sophia’ ile alternatif fuar açılışı gerçekleştirdi.Sonrasında 10 yıl sonra rakı fiyatının 140 TL olacağını söyledi. Özgür Özel yapay zekada tam olarak aradığı ilgiyi bulamamış, kafası karışmış olabilir belki, ama “ROBOT SOPHIA” aldığı parayla adından çokça söz ettireceği kesin gibi. Bakalım Özgür Özel “ROBOT SOPHIA” nın 3 gün için aldığı 2 milyon 647 bin 744 TL için bir şey diyecek mi?” diye konuştu.

Belge ortaya çıktı: Robot Sophia'nın İzmir'e maliyeti dudak uçuklattı!

Bakmadan Geçme