• Haberler
  • Sağlık
  • Belgeler ortaya çıktı! Ödemiş Devlet Hastanesi'nde neler oluyor?

Belgeler ortaya çıktı! Ödemiş Devlet Hastanesi'nde neler oluyor?

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, 'Ödemiş Devlet Hastanesi'nde liyakatsizlik, usulsüzlük ve mobbing kol geziyor' dedi.

Son yıllarda Ödemiş Devlet Hastanesi'nde yaşanan skandallar üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunulacak.

2017 yılından beri görevde olan Ödemiş Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü olan ve aynı zamanda Sağlık Sen İzmir 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu üyesi Vakkas Kara ile ilgili usulsüzlük iddialarına dikkat çeken Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, hastanede liyakatsizliğin, usulsüzlüğün, mobbinggin kol gezdiğini söyledi.

HUKUKSUZLUKLARI TEK TEK SIRALADI

Sağlık Bakım Hizmetleri müdürü olan Vakkas Kara'nın; idari puan cezasını aldığını, yapılan yolsuzluk üzerine geriye dönük para ödediğini, Kara'nın arşivden evrak çıkartıp nöbet listelerini değiştirdiğini, bu ve benzeri pek çok usulsüzlük, yolsuzluk, evrakta sahtecilik, kamu zararı, mobbing ve görevi kötüye kullanma gibi suçlara bulaştığını iddia eden Doğruyol, "Böyle bir kişinin halen idari görevde bulunması kamu vicdanını yaralamaktadır. Yapılan tüm bu hukuksuzluk ve adaletsizliklerle ilgili, devletin ve milletin menfaatlerini korumak adına, Cumhuriyet Savcılığına Başvuru için avukatımız da gerekli çalışmaları yapmaktadır" dedi.

Belgeler ortaya çıktı! Ödemiş Devlet Hastanesi'nde neler oluyor?

"KAYMAKAMLIK SORUŞTURMAYA İZİN VERMEDİ"

Vakkas Kara'nın kurumu zarara uğrattığını ve görevi kötüye kullandığını belgeleriyle tek tek açıklayan Birlik Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Şevket Özfiliz, "Kurumu zarara uğratarak, görevi kötüye uğratarak zarar verdiler. Kurumda kendi sendikasından olmayan kişileri baskı altına alarak kendi sendikasına üye olmaya zorluyor. Şiddet uygulayan sendika delegesi sağlık çalışanını kolluyor. Yaşlı ve savunmasız birine şiddet uygulayan kişiyi, yaşlı/evde bakım hizmeti birimine vererek tehlikeli durumu devam ettiriyor. Bulunduğu pozisyonda görevi kötüye kullanıyor. Bunca suçu işleyen birisinin o koltukta oturması yanlış.  Çalışma barışını bozduğu gibi, vatandaşların da hayatını riske sokabilecek faaliyetlerde bulunuyor. Daha önce savcılıkta suç duyurusunda bulunulmasına rağmen, kaymaklık kararıyla soruşturmaya izin verilmedi. Devletin kaymakamı olması gerekenler siyasi çıkarları gözetiyor maalesef" dedi.

Belgeler ortaya çıktı! Ödemiş Devlet Hastanesi'nde neler oluyor?

Bakmadan Geçme