• Haberler
  • Genel
  • 'Ben ne mezarıma tükürtürüm ne de arkamdan küfür ettiririm!'

'Ben ne mezarıma tükürtürüm ne de arkamdan küfür ettiririm!'

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde...

'Ben ne mezarıma tükürtürüm ne de arkamdan küfür ettiririm!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getirdiği Karaburun Kaymakam’ı Serap Özmen Çetin’in kayyum olarak atanmak istediği iddiaları üzerine açıklama yaptı

Göreve geldiğinden beri bunu isteyenlerin olduğunu belirten Erdoğan, “Bizim vekillerimiz geliyor. Geldiklerinde onlar da duyuyor. O yüzden dile getiriyorlar. Millet bizi tanıyor, bunları kaale almıyor. ‘Benden size iş çıkmaz’ dedim. Ben ne mezarıma tükürtürüm ne de arkamdan küfür ettiririm!” dedi. Başkan Erdoğan, Son zamanlarda tartışmalı konulardan biri olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın Karaburun’da konut yapmak istemesi üzerine gelişen süreçten, Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin’in arazi satışı ve ‘Zeytin Salamura Tesisi’ tartışmalarına; yerine Kaymakam’ın kayyum olarak atanmak istenmesi iddialarından, yargılandığı davalara kadar değerlendirmelerde bulundu.

“YAĞI BİLE DIŞARIDAN ALIYORSAK NEDEN TARIMI İMARA AÇIYORSUN?”

Son zamanlarda gündemde olan Karaburun’a Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılmak istenen konutlara belediye olarak karşı çıkılması konusu hakkında değerlendirmelerde bulunan Erdoğan; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na gidip tartışmaları aydınlatacağını belirterek, “Çevre Şehircilik Bakanlığı’na teşekkür ettim, gerçekten çok uyumlu çalıştık. Sadece en son yapılaşmayla ilgili TOKİ’yle sorun yaşandı. Randevu talep ettik. Onu bekliyoruz. Belediye başkanı olarak anlatacağım. Alttan başka şeyler aktarılıyor sanırım. Karaburun’da gayrimenkullerin fiyatlarını biliyorsunuzdur. 4-8 milyon… Kiralar da belli. Zaten yerleşik halkın çoğunun evi ve yerleri var. Ekonomik olarak ülke krizde olduğu için zorluk çeken insanlarımız var. Bir de TOKİ yüzde 20’sini buradaki insana satmak zorunda, geri kalanı başkasına satacak. 81 parça denizli parselleri var. Bize Parsel numaralarını belirttikleri yazı geldi. Hepsi Orman alanı, tarım alanı, yerleşimin olmadığı yerler… ÖÇK ilan edilirken bozmayın dendi onlar buraları istiyor. Biz buna karşıyız. Biz yağı bile dışarıdan alıyorsak neden tarımı imara açıyorsun. Zaten inşaat maliyetleri yüzünden TOKİ’nin yapmak istediği binanın maliyeti çok yüksek olacak… Nasıl alabilecek o insanlar, bilmiyoruz. Orada imarlı parselleri yoksa tamam diyeceğiz ama var. Varken neden tarım alanlarını imara açmayı düşünüyorsunuz? Ben de gidip bunları anlatacağım.

“GİDİP BELGELERLE DOĞRUSUNU ANLATACAĞIM”

Bakana bazı şeylerin yanlış aktarıldığını ifade eden  İlkay Girgin Erdoğan, “Bence bakana bazı şeyler yanlış iletiliyor. Biz bugüne kadar üst kademelerle yaptığımız çalışmada hiç sorun yaşamadık. Demek ki yanlış bilinen şeyler var. Gidip belgelerle doğrusunu anlatacağım. AK Parti’nin bakanı değil bu, CHP’lileri görmüyorlar ama… Burası bir kamu kurumu… Onlar da sadece devlet tarafından atanmış mülki amirler. Depremde benim bölgem hasar görmüştü. O zaman geldiklerin de biz hoş köpek yerine konmadık. Halkı temsil eden benim ne çağırıldım, ne başka bir şey… Herhalde yılda bir kere AK Parti Milletvekili gelmiştir. Muhtarları ziyaret ederken ona ikram edecek çayım kahvem var. Bizi görmezden geliyorlar. Ziyaret bile etmiyorlar. Biz yok sayılmaya çalışılıyoruz. Etkisiz hale getirilmeye çalışıyoruz. Biz bölgedeyiz. Her gün buradayız. Halk bunu biliyor. Onlar da görsün, bir daha ki seçimde kaç oy alacağımı görsün.” açıklamasını yaptı.

 

 

Bakmadan Geçme