‘Beni bu ağaçlara gömün’

Yeni İzmir Gazetesi’nden Berivan Kaya ve kucukmenderes.com.tr’den Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre, Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda...

Yeni İzmir Gazetesi’nden Berivan Kaya ve kucukmenderes.com.tr’den Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre, Muğla‘nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı’nda kömür ocağı açmak için başlatılan ağaç kesimi, vatandaşların kesimi engellemek için nöbet tuttuğu alana dayandı. İkizköy Mahallesi Sakini Necla Işık, “Burada muhalefet de yetersiz. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu buraya geldi. Kadınlar ayaklarına kapandı” dedi. 60 yaşında olduğunu dile getiren bir vatandaş ise, “Suyu nereden bulacağız? Bodrumlular, susuz kalacaksınız. Topraklarımızı elimizden almasınlar” dedi.

“DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR”

İkizköy Mahallesi Sakini Necla Işık, “Burası sabahın 6’sında insanların başına yıktılar. Diyecek ne var? Büyük bir kötülük. Mücadele falan dinledikleri yok. Burada muhalefet de yetersiz. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu buraya geldi. Kadınlar ayaklarına kapandı. Ona biz ağaca sarıldık siz de sarılın bizimle kalın dedik. Yanında vekilleri vardı kalamadı. Vekiller de kalmadı. Bari bir tanesi kalsaydı. Yetersiz oldukları için bu adamlar 20 yıldır tepemizde. Bizim kaderimizi dışarıdan gelen insanlar belirledi, kendi ülkemizde yabancıyız. Biz buraya büyük bir şeye kafa tuttuk, direniyoruz. Ama ben yalan söylemeyeceğim, yenilmiş hissediyorum. Beni bu ağaçlarla gömün. Benzin alıp kendimi yakayım mı? Bir kişi ölünce bu ormanlar kalacaksa, ölelim. Yaşayıp yaşatacağız dedik ama yaşatmıyorlar. Son ağaç kalana kadar mücadele edeceğiz. Bu şekilde kalırsa 5 sene sonra burası yenilenecek. Biz buraya vatandaşları davet ediyoruz, insan desteğine ihtiyacımız var. Desteğimiz var. Biz öleceksek onurumuzla öleceğiz” diye konuştu.

“CANLARIMIZI VERMEYECEĞİZ”

Yerel halktan bir vatandaş ise “Sabahtan beri koşuyorum. Ben 60 yaşındayım, askerin ne olduğunu bilmezdik. Şimdi tarlalarımızdalar. Yazık değil mi bizim tarlalarımıza? Bu çamlara yazık değil mi? Suyu nereden bulacağız? Bodrumlular, susuz kalacaksınız. Topraklarımızı elimizden almasınlar. Canlarımızı almasınlar. Biz topraklarımızı vermeyeceğiz” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme