• Haberler
  • Genel
  • “Benim Adım Kadın” İle Eşitlik İçin Perde Açılıyor

“Benim Adım Kadın” İle Eşitlik İçin Perde Açılıyor

ÇYDD İzmir Şubesi’nin Çağdaş Yaşam Gönüllüleri Forum Tiyatro Grubu tarafından sahneye taşınan “Benim Adım Kadın” oyunu,...

ÇYDD İzmir Şubesi’nin Çağdaş Yaşam Gönüllüleri Forum Tiyatro Grubu tarafından sahneye taşınan “Benim Adım Kadın” oyunu, İzmir’de üçüncü kez izleyicilerle buluştu. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ilk perdesini açan oyun, ataerkil yaşamın hakim olduğu bölgelerdeki kadınlara ve ailelerine ulaşmayı, toplumsal cinsiyet eşitliği bilincini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Semiha Alingan, Funda Efilti ve Burcu Deveci gibi usta oyuncuların yer aldığı oyun, Özlem Sabuncuoğlu Kara’nın yönetmenliğinde seyirciyle buluşuyor. Teknik sorumluluğunu Devrim Şahanlı’nın üstlendiği oyunun afişi ise Cansu Zeytünlü’nün yaratıcı tasarımı ile izleyicileri selamlıyor. Forum tiyatrosu tekniği ile sahnelenen oyunda, seyirciler de aktif rol alıyor. Kadının toplumdaki rolü ve karşılaştığı sorunlar ele alınırken, oyuna dahil olan seyircilere “Bu oyunda hangi kısımları değiştirmek isterdiniz?” sorusu soruluyor. Bu sayede, izleyiciler de farkındalıklarını ve çözüm önerilerini paylaşma imkanı buluyor.

“Benim Adım Kadın” oyunu, önümüzdeki günlerde Örnekköy ve Karabağlar’da da ücretsiz olarak sahnelenecek.

SAMİME EKTİR

Bakmadan Geçme