• Haberler
  • Spor
  • Beşiktaş’ın efsane basketbolcusu vefat etti!

Beşiktaş’ın efsane basketbolcusu vefat etti!

Beşiktaş’ın İstanbul Karagücü takımını 110-56 yenerek bir rekor kırdığı maçta, eski basketbol oyuncusu Hüdai Budanur 110...

Beşiktaş’ın İstanbul Karagücü takımını 110-56 yenerek bir rekor kırdığı maçta, eski basketbol oyuncusu Hüdai Budanur 110 sayı atarak bu unvana sahip olmuştu ancak maalesef hayatını kaybetti.

Beşiktaş Kulübü, 1936 doğumlu efsane basketbolcularından Hüdai Budanur’un vefat ettiğini duyurdu. Kulüp tarafından yapılan açıklamada, “Hüdai Budanur’un vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Kendisi üç sezon boyunca basketbol takımımızda forma giymiş ve bir maçta attığı 110 sayıyla tarihe geçmiştir. Hüdai Budanur’un cenazesi, bugün Sultanbeyli Abdurrahman Gazi Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra defnedilecektir. Kulübümüz her zaman saygıyla anacağı Budanur’a Allah’tan rahmet diler, ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı dileriz” denildi.

Hüdai Budanur, Darüşşafaka’da basketbol oynamaya başlamış ve daha sonra Beşiktaş’a transfer olmuştu. Türk basketbol tarihinde kırılması güç bir rekora imza atmıştı. 1957 yılında İstanbul Spor ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen İstanbul Ligi maçında Beşiktaş, İstanbul Karagücü’nü 110-56 mağlup ederken, Budanur tek başına takımının 110 sayısını atmıştı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme