• Haberler
  • Dünya
  • Biden: Seçimler için adaylığımı açıklayacağım

Biden: Seçimler için adaylığımı açıklayacağım

ABD Başkanı Joe Biden, 2024 Başkanlık seçimleri için adaylığını yakında duyuracağını ifade etti. İrlanda gezisi sırasında...

Biden: Seçimler için adaylığımı açıklayacağım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ABD Başkanı Joe Biden, 2024 Başkanlık seçimleri için adaylığını yakında duyuracağını ifade etti. İrlanda gezisi sırasında gazetecilere konuşan Biden, “Hesabı çoktan yaptım. Yakında duyuracağım.” şeklinde konuştu. İrlanda gezisinin, yeniden aday olma konusundaki iyimserliğini pekiştirdiğini belirterek, “Zaten planım yeniden aday olmak” dedi.

Ayrıca, ABD ordusuna ait gizli bilgileri internette ifşa ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Jack Teixeira hakkında bir soruya da Biden, gizli belgelere nasıl erişim sağladığının kökenine inilmesi için talimat verdiğini söyledi. Biden, gizli belge soruşturmasının uzun sürmeyeceğini belirtti.

Massachusetts Ulusal Hava Muhafızlarının istihbarat kanadı üyesi 21 yaşındaki Teixeira, gizli belgeleri internet üzerinde yayınlamak suçlamasıyla Boston’da hakim karşısına çıkarıldı. Sızdırılan belgelerde Ukrayna’nın Rusya ile savaşındaki potansiyel güvenlik açıklarına ve Birleşik Krallık özel kuvvetlerinin ülkede aktif olduğuna dair bilgilere yer verildiği kaydedildi. Sızıntının, bazı grup üyelerinin belgelerin bir kısmını halka açık bir çevrim içi forumda yayınlamasıyla ortaya çıktığı belirtildi.

 

(Y.K.)

Bakmadan Geçme