Big Fish Çeşme'nin ilk gününde büyük rekabet

Amatör balıkçılığın en prestijli etkinliklerinden biri olan 'Big Fish Çeşme 2024,' bu yıl Avek ana sponsorluğunda 26-29 Eylül tarihleri arasında Çeşme Marina'dan start aldı.

Avrupa’nın en popüler sportif balıkçılık turnuvalarından biri olarak kabul edilen “Big Fish Çeşme 2024,” bu yıl 17. kez düzenleniyor. "Yakala, Bırak, Yaşat" sloganıyla gerçekleştirilen turnuva, amatör balıkçılık tutkunlarının yanı sıra ünlü isimlerin de katılımıyla dikkat çekiyor. Türk ve yabancı bayraklı 50'den fazla teknenin katılım sağladığı etkinlikte, 300’den fazla amatör balıkçı Çeşme Marina’dan denize açıldı. Turnuvanın ilk günü, heyecan dolu anlara sahne oldu. Ege Denizi, kıyasıya rekabetin merkezi olurken, günün sonunda yarışmacıların yakaladığı balıklar tartıya çıkarıldı. İlk günün en büyük balığı ise Nitromac takımının yakaladığı, 175 cm boyunda ve 90 kilo ağırlığındaki orkinos oldu.

Turnuva, 29 Eylül Pazar günü sabah erken saatlerde yarışmacıların denize açılmasıyla devam edecek. Büyük final ise akşam balıkların tartıya çıkmasıyla sonuçlanacak. Aynı akşam, Sade Urla Restaurant tarafından organize edilecek gala gecesinde kazananlar açıklanacak ve denizlerin korunmasının önemi bir kez daha vurgulanacak.

Big Fish Çeşme'nin ilk günde büyük rekabet

Çevre Duyarlılığı Ön Planda

Türkiye’nin önde gelen sportif balıkçılarından Ertuğrul İçingir'in liderliği ve baş hakemliği altında gerçekleşen bu büyük organizasyon, deniz tutkunlarını Çeşme’de bir araya getiriyor. Turnuvaya iş dünyası ve cemiyet hayatından ünlü isimlerin yanı sıra, Avrupa başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen konuklar da katılıyor.

Türkiye’nin dört bir yanından amatör balıkçıların büyük ilgi gösterdiği Avek Big Fish Çeşme 2024, “Sürdürülebilir yaşam için bilinçli avlanma” felsefesiyle dikkat çekiyor. Yarışmacılar, yakaladıkları balıkları ölçüm işlemi sonrasında ihtiyaç fazlası ise denize geri bırakıyor. Turnuvanın temel amacı, balıkçılık sporunu daha geniş kitlelere tanıtmak ve çevre duyarlılığına dikkat çekerek bilinçli avlanmayı teşvik etmek.

Bakmadan Geçme