• Haberler
  • Yerel
  • Bilge Çınarlar’dan ‘Aşka Söylenen Şarkılar’ temalı konser

Bilge Çınarlar’dan ‘Aşka Söylenen Şarkılar’ temalı konser

Küçük Menderes'ten Aydeniz Çalık'ın haberine göre Şubat ayında yapılması düşünülen fakat Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle ertelenen...

Bilge Çınarlar’dan ‘Aşka Söylenen Şarkılar’ temalı konser
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Küçük Menderes’ten Aydeniz Çalık’ın haberine göre; Şubat ayında yapılması düşünülen fakat Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle ertelenen Karşıyaka Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun Aşka Söylenen Şarkılar temalı konseri Suat Taşer Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Konsere gönüllülerden oluşan yaklaşık 20 kişilik koro dinleyicilere keyifli saatler geçirtti. Yoğun bir katlımın gerçekleştiği konserde dinleyicilerin kulaklarının pası silindi. 

Etkinlikte Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın yoğun seçim programı nedeniyle katılamadığını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Özlem Ceylan “Karşıyaka Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile ilgili Üçüncü yaş üniversitesi, Evde Sağlık ve Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaşam Merkezi olarak bir çok etkinlik yaparak hizmet vermeye devam ediyoruz. Bizim için ileri yaş grubunun mutluluğu her şeyden çok önemli. Halk eğitim merkezinin çok değerli hocaları ile elimizden geldiğince bu merkezde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kursiyerlerimiz bu etkinlikle beraber yaşam sevinçlerinin geri geldiğini görünce çok mutlu oluyoruz” şeklinde konuştu. 

Bilge çınarlarda Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Sanat Yönetmenliği yaptığından bahseden Birkan Balcı ”Koroda yaklaşık 50 kişilik bir koris grubu var. Bu grup ile haftada bir kez Türk Sanat Müziği eğitimi bir kez de Türk Halk müziği eğitimi veriyoruz. Koroda yeni bir şarkı nasıl söylenilir, şarkının incelikleri nelerdir, solist ve koris olmakta sahnede nasıl durulur, gün gün aşama aşama çalışmaları toparlayarak sezon sonunda bir konserle taçlandırıyoruz“ dedi. Disiplinli olan herkes başarılı olduğunu ifade ederek Koroya 65 yaş üzeri ve Karşıyakalı olmak şartı ile herkesi davet ettiklerini belirtti. 

”BURASI İNSANA İKİNCİ BİR BAHAR OLUYOR”

Bilge Çınarlar’a başlayalı 15 sene olduğundan söz eden Koris Saim Geçim “Emeklilik hayatımda en güzel günlerimi Türk Sanat Müziği çalışmalarında gördüm. Birkan Balcı ve diğer değerli hocalarımızla yaptığımız çalışmalar bize sağlık, mutluluk ve yaşama sevinci veriyor. 65 yaş üzeri herkes buraya gelmesini tavsiye ediyorum. Burası insana ikinci bir bahar oluyor“ ifadelerini kurdu. 

10 senedir koroda olduğundan söz eden Lale Selek, ”73 yaşındayım müzik hep hayatımızın içinde olduğu için buraya başladım. Buraya gelmek insanı daha dinç tutuyor. Bir süre önce hastalandım buraya gelerek müzik beni yeniden hayata bağladı ve iyileştim. Türk sanat müziğinde Müzeyyen Senar ve Bülent Ersoy’ çok severim” ifadelerinden bahsetti. (M.T.) 

 Haberi Merkezi 

 

Bakmadan Geçme