Bilim ve gökyüzü etkinlikleri devam ediyor

Bornova Belediyesi, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi ile Genç Kaşifler Bilim Evi işbirliğiyle düzenlenen 'Yaz Bilim Sohbetleri ve Teleskoplarla Gökyüzü Gözlemi' etkinliği, bilim tutkunlarını bir araya getirmeye devam ediyor.

Bornova Belediyesi, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi ile Genç Kaşifler Bilim Evi işbirliğiyle düzenlenen "Yaz Bilim Sohbetleri ve Teleskoplarla Gökyüzü Gözlemi" etkinliği, bilim tutkunlarını bir araya getirmeye devam ediyor. Ağustos ayı boyunca her Perşembe gerçekleştirilen etkinliklerin üçüncüsü, 22 Ağustos 2024 Perşembe akşamı Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda saat 21.00'de başlayacak.

Etkinlikler, 8 ve 15 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen ilk iki programın ardından, 22 ve 29 Ağustos'ta da Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda devam edecek. Her Perşembe akşamı saat 21:00’den gece yarısına kadar süren programda, katılımcılar bilim sohbetlerine katılma ve teleskoplarla gökyüzünü gözlemleme fırsatı buluyorlar.

Bilim ve gökyüzü etkinlikleri devam ediyor

SUNUMLARA BÜYÜK İLGİ 

Etkinlik kapsamında, her hafta farklı bilim dallarından uzman konuşmacılar tarafından seminerler veriliyor. Dr. Tuncay Doğan'ın "Yıldızların Yapısı ve Evrimi" ve MSc. Aytekin Tan'ın “Antroposen: Geleceğe Dönüş” konulu sunumları büyük ilgi görürken, 22 Ağustos’ta Dr. Tülin Çetin’in "Küresel Isınmanın Biyoçeşitliliğe Etkisi" ve 29 Ağustos’ta Dr. İpek Ürkmez'in "Pilin Hikayesi" başlıklı sunumlarının da ilgiyle takip edilmesi bekleniyor.

TELESKOPLARLA GÖKYÜZÜ GÖZLEMİ

Etkinlikte kurulan 5 teleskop aracılığıyla katılımcılar, Satürn Gezegeni, Andromeda Gökadası ve çeşitli yıldız kümelerini gözlemleyebiliyor. Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümü öğrencileri, gözlemler sırasında katılımcılara rehberlik ediyor. Ücretsiz ve herkese açık olan bu etkinlik, Bornovalılar tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor.

Bilim ve gökyüzü etkinlikleri devam ediyor

BİLİME İLGİ ARTIRMA HEDEFİ

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, etkinliklerle ilgili olarak, “Bilimi ve gökyüzünü halkımızla buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu tür etkinliklerle hem çocuklarımızın hem de yetişkinlerin bilime olan ilgisini artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme