• Haberler
  • Gündem
  • Bir tepki de Akşener’den geldi… Yargıtay köşeye sıkıştı!

Bir tepki de Akşener’den geldi… Yargıtay köşeye sıkıştı!

Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündemdeki 'yargı krizi' hakkında konuştu. Akşener,...

Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündemdeki ‘yargı krizi’ hakkında konuştu. Akşener, Erdoğan’ın aklını başına alması gerektiğini söyledi.

“Bu kurumların kavgasını çok ciddiye alıyorum” diyen Akşener, “Bunun bir devlet krizi, Anayasa krizi olduğuna inanıyorum” ifadesini de kullandı.

Bu krize sebep olan kurumların mensupları hakkında da suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Akşener, sözü AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a getirerek, “Sayın Erdoğan, bir anayasa değişikliği için şayet böyle bir kavga üzerinden altyapı hazırlamakla ilgili adımlar atmışsa, onun yol vermesi söz konusuysa bu çok tehlikeli, son derece yanlış bir konu. Kendisinin ve ona bu konuda akıl verenlerin aklını başına alması lazım” dedi.

Akşener şöyle devam etti:

“Anayasa değişikliği yapılabilir bu ülkede. Çeşitli öneriler ortaya konur, milletimiz kabul ederse de olur. Ama şu an var olan Anayasa’yı siz askıya alırsanız, hükümlerini yok kabul ederseniz, maddelerine itiraz ederseniz, o ülkede hukuk kalmaz. Anayasa çiğnenmiş olur. Son derece yanlış bir durumdur.

Sayın Erdoğan bu konuda taraf olmak yerine derhal bu kavganın ortadan kaldırılmasını ortaya koymak zorundadır.”

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme