• Haberler
  • Gündem
  • Bir yenidoğan çetesi daha iddiası: KKTC'de bebeklere alkol verildi mi? 

Bir yenidoğan çetesi daha iddiası: KKTC'de bebeklere alkol verildi mi? 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir hastanenin Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde 1 bebeğin ölümü ve 6 bebeğin entübe edilmesi üzerine inceleme başlatıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir hastanede bebeklere alkol verildiği iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı. Dr. Burhan Nalbantoğlu Acil Durum Hastanesi’nin Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde, 20 günlük Mihrimah Toymuradov isimli bir bebeğin ölmesi, 6 bebeğin ise entübe edilmesi üzerine inceleme başlatıldı. 

Olay, Türkiye'de yaşanan 'yenidoğan çetesi' dolandırıcılık skandalıyla birlikte gündeme gelmesiyle büyük bir tepki topladı. Aileler, hastane önünde toplanarak hastane yönetimine karşı öfkelerini dile getirerek, bebeklerine sıvı besin yerine tıbbi alkol verildiğini öne sürdüler.

SORUŞTURMANIN TAKİPÇİSİ OLACAK

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, gerekli soruşturmanın yapılmasının takipçisi olacağını kaydetti. Tatar, kaybedilen bebek için Allah'tan rahmet dileyerek, diğer bebeklerin bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını umduğunu söyledi. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, "Kaybettiğimiz bebeğimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı, diğer etkilenen bebeklerin en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum” diye konuştu.

Bir yenidoğan çetesi daha iddiası: KKTC'de bebeklere alkol verildi mi? 

SAĞLIK BAKANI DİNÇYÜREK’TEN AÇIKLAMA 

KKTC Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili hemen bir inceleme başlattı ve polis, olaya karıştıkları iddiasıyla 4 sağlık çalışanını gözaltına aldı. Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, olayın tüm boyutlarıyla araştırılacağını ve eğer bir ihmal söz konusuysa sorumluların cezalandırılacağını belirtti. Ayrıca sürecin yargıya intikal ettiğini ve şeffaf bir şekilde yürütüleceğini ifade etti.


 

Bakmadan Geçme