Birlik Sağlık Sen: Hastane yemekleri kamulaştırılsın

Birlik Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Berna Boran, evlet hastanelerinde sunulan yemek hizmetlerinin kamulaştırılması gerektiğini söyledi.

İzmir’deki devlet hastanelerinde yaşanan yemek skandalları ve personel arasında artan ishal vakaları, tepki çekmeye devam ediyor.

YEMEK HİZMETLERİ KRİZİ

Birlik Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Berna Boran, İzmir’deki hastanelerde sağlık çalışanlarının ishal şikayetlerinin artması üzerine yaptığı açıklamada, “Devlet hastanelerinin yemek hizmetleri yenmeyecek hale gelmiştir. Ülkemizin dört bir yanında benzer sorunlar yaşanmakta, yemeklerin kalitesi ve hijyen koşulları ciddi şekilde sorgulanmaktadır” dedi.

ÖRNEKLER KORKUTUCU BOYUTTA

Özellikle İzmir'de, 22 Ağustos tarihinde Ödemiş, Bayındır, Beydağ hastanelerinde görülen ishal vakalarının hastane yemekleriyle bağlantılı olabileceğini belirten Boran, Torbalı Devlet Hastanesi'nde çorbada çıkan kurtlar nedeniyle yemeklerin imha edilmesinin ve yemek şirketine ceza kesilmesinin altını çizdi. Ayrıca, Menemen, Aliağa ve Foça devlet hastanelerinde yemeklerin geç dağıtılmasının sağlık hizmeti sunumunu aksattığını ve genel olarak yemeklerin doyurucu, hijyenik ve kaliteli olmadığını belirtti.

"KAMULAŞTIRMA ŞART"

Boran, hastane yemeklerinden hem personelin hem de hastaların faydalandığını hatırlatarak, "Görünen odur ki, bu yemek sorunu devam edecektir. Sağlık Bakanlığı tarafından yemek hizmetlerinin kamulaştırılması gerekmektedir. Yani, hastanelerimizin mutfaklarında kendi personellerimiz tarafından hazırlanan yemekler, hem sağlık çalışanları hem de hastalarımız için daha güvenilir olacaktır" ifadelerini kullandı.

Bu çağrı, sağlık sektöründeki yemek hizmetlerinin kalitesinin ve hijyeninin artırılması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bakmadan Geçme