Bitcoin nedir?

Bitcoin, merkezi olmayan bir yapıya sahiptir, yani herhangi bir merkezi kuruluş tarafından kontrol edilmez. Bitcoin’in temel...

Bitcoin nedir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bitcoin, merkezi olmayan bir yapıya sahiptir, yani herhangi bir merkezi kuruluş tarafından kontrol edilmez.

Bitcoin’in temel özelliği, blok zinciri adı verilen bir dağıtık defter teknolojisi kullanarak işlemlerin güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamasıdır. Blok zinciri, tüm Bitcoin işlemlerinin kaydedildiği ve doğrulandığı bir veri tabanıdır.

Bitcoin, birçok kişi tarafından anonim bir para birimi olarak düşünülse de, aslında işlemlerin tamamen anonim olmadığı ve her işlemin kaydedildiği blok zincirinde izlenebilir olduğu bilinmektedir.

Bitcoin, diğer geleneksel para birimlerinden farklı olarak sınırlı bir arz yapısına sahiptir ve maksimum 21 milyon Bitcoin üretilmesine izin verilmiştir. Bitcoin’in fiyatı arz ve talebe göre değişebilir ve son yıllarda büyük volatilite göstermiştir.

Bitcoin, özellikle son yıllarda popüler hale gelmiştir ve birçok kişi tarafından yatırım aracı olarak kullanılmaktadır. Ancak, yüksek fiyat dalgalanmaları ve diğer riskler nedeniyle, Bitcoin yatırımları yapmadan önce dikkatli bir şekilde araştırma yapmak önemlidir.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme