• Haberler
  • İzmir
  • Bitki profesörü Prof. Dr. Karabulut EÜ’nün konuğu oldu

Bitki profesörü Prof. Dr. Karabulut EÜ’nün konuğu oldu

EÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Yıldız'ın 'Topluma Hizmet...

EÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Yıldız’ın “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında Egeli İletişimcilerle bir araya gelen Karabulut, “Sağlıklı Yaşam ve İletişim” konulu konferans verdi. Konferansta Karabulut, sağlıklı beslenme, egzersiz, sağlıklı yaşamın sırları ve bitkiler hakkında bilgi verdi.

Karabulut, “Bağışıklık mekanizması, kısaca insan bedenini hastalıklara karşı koruyan, hastalığa neden olan patojenleri ve tümör hücrelerini tanıyarak onlarla mücadeleye giren işleyişlerin bütününe karşılık gelen doğal biyolojik koruma refleksi olarak tanımlanabilir. Bakteriler ve virüsler olmak üzere, birçok yabancı maddenin öncelikli hedef olarak çökertmeye çalıştığı bağışıklık sistemini güçlendirebilmek, büyük ölçüde bireysel çaba ile ilişkilidir. Kişisel hijyen ve temizlikten başlayan söz konusu bireysel çaba, ancak sağlıklı bir beslenme ve yaşam rejimi ile başarıya ulaşabilir. Bu bakımdan, bağışıklık sistemimizin güçlü olabilmesi düzenli uyku, egzersiz, temiz hava ve oksijen gereksinimimize ilave olarak sağlıklı beslenme hayatî bir önem taşımaktadır” dedi.

SAĞLIKLI BESLENME

Sağlıklı beslenmenin önemine değinen Karabulut, “Bağışıklık sistemimizi korumaya, özellikle de günlük hayat içerisindeki paketli gıdalardan beyaz un ve şekerden uzak durarak başlamamız gerekiyor. Zengin antioksidan ve vitamin kaynağı gıdalar öncelikli dostlarımız olacak. Ayrıca mevsiminde doğru sebze ve meyvelerden besleneceğiz. Kış aylarında olduğumuz için kış kabağı ve balkabağı, karnabahar, brokoli, ıspanak, lahana, pancar gibi sebzelerden olabildiğince çok faydalanmamız gerek” diye konuştu.

 Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme