• Haberler
  • Siyaset
  • “Biz dün de Atatürkçüydük bugün de Atatürkçüyüz”

“Biz dün de Atatürkçüydük bugün de Atatürkçüyüz”

TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Kırşehir İl Başkanlığı tarafından...

“Biz dün de Atatürkçüydük bugün de Atatürkçüyüz”
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Kırşehir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 3 Mayıs Türkçüler Günü programına katıldı.

3 Mayıs Türkçüler Günü’nün tarihi geçmişini anlatan Dervişoğlu, “Bugün 3 Mayıs Türkçüler günü. O dönemin şartları münasebetiyle, Türkiye’de tek adamlık sistemi hüküm sürüyordu. Türkiye parlamenter sisteme henüz geçmemişti. Siyasi haklar ve hürriyetlerin sınırları belirlenmemişti. Bir taraftan İkinci Dünya Savaşı devam ediyordu ve o savaşın gidişatına bağlı olarak her zaman olduğu gibi kutuplaşma durumu hasıl olmuştu. Dönemin yöneticilerinin bir kısmı Almanların savaşı kazanacağına, bir diğer kısmı Rusların kazanacağına inanıyordu ama bir grup Türkçü çıktı ‘Ne Amerika, ne Rusya ne Almanya, biz ne Stalin gibi bir zalime ne de Hitler gibi bir manyağa teslim olacak millet değiliz. Biz Atatürkçüyüz ve onun kurduğu Cumhuriyet’in ilke ve prensiplerine bağlı kalarak yoluculuğumuzu sürdüreceğiz’ dedi.

“İNSANIN UTANMASI ARLANMASI OLUR”

TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, konuşmasının devamında, “İmralı’ya gidip eşkıya başı ile görüşeceksin, Kandil’e gidip eşkıyanın temsilcileri görüşeceksin, Oslo’da gidip Türk düşmanları ile toplantı yapacaksınız, Dolmabahçe’ye gelip açılım projesini nasıl hayata geçireceğinin hesabı yapacaksın. Ondan sonrada İYİ Partililer PKK’lı diye itham edeceksin. İnsanın utanması arlanması olur. Yazıklar olsun. Buna çanak tutanlara da yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme