Bizce Seramik Atölyesi Urla'da sergi açtı

Bizce Seramik Atölyesikadınları yaptıkları sergi açılışı ile çalışmalarını sanatseverlerin beğenisine sundu. 5 Ekim Cumartesi günü Pintura Sanat Galerisi'nde düzenlenen sergi açılışını Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan yaptı. İlginin yoğun olduğu sergi açılışına Füreya Koral'ın öğrencisi seramik sanatı duayeni Bingül Başarır ve Prof. Dr. Sevim Çizer de katıldı

Seramik sevdalısı kadınların bir araya gelerek kurduğu Bizce Seramik Atölyesi, bu yıl çalışmalarını Urla’da yer alan Pintura Sanat Galeri’sinde sergiliyor.Mimar, mühendis, akademisyen, gazeteci, işletmeci gibi farklı mesleklere sahip 13 kadının çalışmasının yer aldığı sergide 70 parça eser sergileniyor. “Sanat sadece sanat için değil, herkes içindir” manifestosuyla yola çıkan seramikçi kadınlar, artistik çalışmalarını teknikleri ile harmanlayarak sanatseverlerin karşısına çıkıyor.Sergileme, 27 Ekim tarihine kadar devam edecek.

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, Sanat Sokağı’nda yer alan Pintura Sanat Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışını yaptı. Balkan, kadınların sanat hayatında üretkenliklerinin toplumu ilerleten bir olgu olduğu görüşünde bulundu. Sanat Sokağı’nın Urla için kültür-sanat turizminin kalbi olduğu değerlendirmesinde bulunan Balkan, burada seramik sergisi düzenlenmesinin çok kıymetli olduğunu söyledi. Balkan: “Kadınların sosyal hayata katılmaları, böyle değerli eserlerin ortaya çıkması çok güzel. Urla kültür, sanat, turizm, gastronimi ve eğitim kenti. Sanat sokağımızı anlamlandıran bütün sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı.

Düzenlenen sergiye katılan isimlerden birisi de çağdaş seramiğin öncü isimlerinden Füreya Koral’ın öğrencisiduayenseramik sanatçısı Bingül Başarır. Sergi hakkında olumlu değerlendirmelerde bulunan Başarır, Bizce Seramik Atölyesi’ni ziyareti sırasında üretilen çalışmaları çok beğendiğini ifade etti. Başarır: “Atölyeyi ziyaret ettiğimde çok değerli işler çıkarıldığını gördüm ve bunları herkes görmeli, sergi düzenlemeniz gerekir dedim. Bu sergideyim şimdi. Tahminimin üstünde bir sergi olmuş, çok mutluyum.”dedi.

Ülkemizde insanların sanata çok eğilimli olduğunu dile getirenBaşarır, “Bu topraklar kültür dolu, esin veriyor insanlara. Besleniyorlar, onun için de kendilerini sanat yoluyla anlatıyorlar. Bu topraklarda kesintisiz üretildi seramik. Anadolu kadınını düşünün kendini ifade etmek için halısından, örgüsünden her şeyde bir anlatımı var.”

Bizce Seramik Atölyesi sergisine katılan seramik sanatçısıProf. Dr. Sevim Çizer,  Anadolu’da seramik sanatının her dönem var olduğunu belirtti. Çizer, şu açıklamalarda bulundu: “Seramik sanatına son zamanlarda eğilim daha fazla. Çünkü bu kadim sanatımız. Bu topraklarda seramik tarih öncesinde beri var olmuş. Kültürler, uygarlıklar değiştikçe kendi çizgilerini taşıyan, kendi damgalarını vurdukları seramikler kesintisiz olarak hep üretilmiş.”
 

Bakmadan Geçme