Bize yakışmadı!

Bu kadar acının gözyaşının felaketin yaşandığı bir zaman. Bu zaman diliminde ne gülmek yakışır bize ne de tatilden fotoğraf paylaşmak. İnsan olarak bize yakışan şey acıyı paylaşmak.

Bize yakışmadı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 ŞUBAT’TA meydana gelen ve 10 ili vuran Kahramanmaraş merkezli depremlerde açıkla­nan son resmi rakamlara göre, 35 binden fazla kişi hayatını kaybederken 100 binden fazla yaralı var. Türkiye’deki tüm va­tandaşlar depremzedeler için seferber olurken, dünyanın her yerinden insanlar bağış ve des­teklerle yardım etmek için uğ­raşırken objektiflere yansıyan bazı görüntüler gündeme otur­du. Dünyaca ünlü sanatçı Ma­donna’nın sosyal medya hesa­bından yaptığı bağış çağrısı da takdir toplarken yürekleri ısıttı.

FLORIDA’DA PARTİ

Sabancı ailesinin üyesi ve Akbank’ın Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı’nın, ülke genelinde 35 binin üze­rinde vatandaşın hayatını kaybettiği ve 3 Akbank çalı­şanının toprağa verildiği bu süreçte Florida’da bir parti­den yapmış olduğu paylaşım sosyal medyada büyük tepki topladı.

KURTULMUŞ VE NEBATİ

AK Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Partili Haliliye Belediye Başkanı Meh­met Canpolat, Şanlıurfa Bü­yükşehir Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi ve AK Parti Mil­letvekili Adayı ile birlikte dep­remzedeleri ziyareti sırasında yanındaki partililerle birlikte gülerken çekildiği fotoğraf da sosyal medyada gündem ol­muştu. Öte yandan yine dep­rem bölgesindeki vatandaşları ziyaret eden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin de sosyal medyaya yansıyan gü­lerken ki anları eleştirilmişti.

‘KABUL ETMİYORUZ’

Patronların Ensesindeyiz Banka Emekçileri Dayanışma Ağı’ndaki Akbank emekçilerin­den Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı’nın sos­yal medyadaki fotoğraflarına yönelik sert eleştiri geldi. Açık­lamada, “Suzan Hanım, haya­tını kaybetmiş, enkaz altında can çekişen arkadaşlarımızın sırtından kazandığı milyarları götürürken Miami’de parti ya­pıyor, üstüne utanmadan bu­nu sosyal medyadan paylaşa­biliyor, çünkü biz emekçilerin acısı umurunda bile değil, ak­lına gelmiyor. Sonrasında sa­nırız birileri tarafından bunun PR açısından kötü olacağına dair uyarılıyor ki hemen pay­laşımı kaldırıveriyor. Yemezler. Ancak bu yaptıklarının hesabı­nı onlardan kesinlikle soraca­ğız. Bizler banka emekçileri olarak bu utanmazlığı asla ka­bul etmiyoruz” denildi.

YANIT GECİKMEDİ

AK Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş Şanlıurfa’da depremzedeleri ziyareti esna­sında yanındaki önemli isimler­le gülerken çekilen fotoğrafları­na yönelik gelen eleştirilere sos­yal medya hesabından yanıt verdi. Kurtulmuş, “Çadırkentte ziyaret ettiğimiz depremzedele­rin acısına ve tebessümüne işti­rak ettiğim bir anlık görüntüyü çarpıtarak algı oluşturmak, si­yasi yağmacılıktır” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nu­reddin Nebati de sosyal med­ya hesabından yaptığı açıkla­mada, “Böylesi bir ortamda dahi çarpıtmalarıyla siyasi çı­kar arayışına girenlere en gü­zel cevabı milletimiz verecek­tir. Bu çarpık zihniyeti, bu fır­satçı yaklaşımı milletimize havale ediyorum” dedi.

‘YÜREK SIZLATIYOR’

Ülkemizde tüm bunlar olur­ken, 7 Grammy Ödülü sahibi Amerikalı şarkıcı Madonna da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla herkesi ba­ğış yapmaya çağırdı. Popun kraliçesi olarak tanınan Ma­donna, deprem bölgesinde çe­kilen fotoğraflarla yaptığı paylaşımda, “Herkes Sevgili­ler Günü’nünde aşktan bahse­diyor. Haydi, tüm sevgimizi ve şifa enerjimizi depremde büyük kayıplar ve yıkım yaşa­yan Türkiye ve Suriye’ye gön­derelim. Şu ana kadar 33 bin 181 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda insan evlerini, işlerini kaybetti. Sevdiklerinden bah­setmiyorum bile. Tüm şehir­ler silindi. Yürek sızlatıyor” ifadeleri kullandı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme