• Haberler
  • Genel
  • Bodrum’da özgür kıyılar için ses yükseldi

Bodrum’da özgür kıyılar için ses yükseldi

“Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi” üyesi bir grup, kıyı işgallerine karşı tepkilerini bu kez Bodrum Belediye Meydanı’nda...

“Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi” üyesi bir grup, kıyı işgallerine karşı tepkilerini bu kez Bodrum Belediye Meydanı’nda dile getirdi. Meydana havlu, şezlong ve plaj şemsiyesi koyup güneşlenen grup, yetkililere ve kamuoyuna “Kıyılar herkesin hakkıdır” mesajını iletti.

“Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi” üyesi bir grup, kıyı işgallerine karşı gerçekleştirdikleri eylemlerine bir yenisini ekledi. Her hafta Bodrum’un farklı noktalarında gerçekleştirdikleri eylemlerle seslerini duyurmaya çalışan grup, bu kez seslerini yetkililere duyurmak için Bodrum Belediye Meydanı’nda bir araya geldi.

Eylemciler, meydanda şemsiye açıp yere havlu serdi. “Denize Erişim Herkesin Hakkı”, “Kıyılar Kimsenin Malı Değildir”, “Elini Çek, Kıyı Herkesin Hakkıdır” yazılı dövizler taşıyan grup, sloganlarla yetkililere seslendi. Bazı eylemciler şişme havuz ve leğenlerle protestoya katılarak dikkat çekti.

Eylem sırasında Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’ye çağrıda bulunan eylemciler, “Başkan Buraya” sloganları attı. Güneş kremi sürüp üzerlerine su döken grup üyeleri, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekti.

‘ YER BULAMIYORUZ’

Mayosu, havlusu ve paletleriyle eyleme katılan Zeynep Çiğdem Dedeoğlu, “Kıyılarda yer bulamadığımız için, her seferinde işletmelerden iteklendiğimiz için, buradan kalkın denildiği için, biz de bugün gelip havlumuzu buraya serdik. Sesimizi duyurmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

‘ SÖZLÜ VE FİZİKİ SALDIRILARINA MARUZ KALDIK ‘

Arif Sırrı Özçelik ve Selda Yeter tarafından okunan basın açıklamasında, Anayasanın 3621 sayılı kanunun 5. ve 6. maddeleri hatırlatılarak, kıyıların herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açık olduğu ve buralarda hiçbir yapı yapılamayacağı belirtildi.

Basın açıklamasında, “7 haftadır devam eden eylemlerimizde anayasanın yapılamaz dediği her usulsüzlüğün yüzsüzce yapıldığına şahit olduk. Kıyıda tek sıra yürüyüşümüzün bile mümkün olmayacağı şekilde; şemsiyeler, şezlonglar, masa ve sandalyeler ile kıyının işgal edildiğini gördük. Kıyıda; beton duvarlar, ahşap ve demir çitler, beton saksılar ile halkın kıyıya serbestçe geçişinin engellendiği basın mensupları tarafından ve tarafımızca kayda alındı. Tüm bu usulsüzlüklere rağmen kıyıya ulaşmak istediğimizde işletme sahiplerince sözlü ve fiziki saldırılara maruz kaldık.” ifadeleri yer aldı.

Eylemciler, kıyılardaki işgaller tamamen kalkıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

HABER MERKEZİ 

Bakmadan Geçme