Boğaziçi akademisyenleri böyle engellendi!

İstanbul 13. İdare Mahkemesi, 18 Eylül tarihinde yürütmeyi durdurma kararı vererek akademisyenlerin yerleşkeye girişini yeniden serbest...

İstanbul 13. İdare Mahkemesi, 18 Eylül tarihinde yürütmeyi durdurma kararı vererek akademisyenlerin yerleşkeye girişini yeniden serbest bıraktı. Ancak mahkeme kararının ardından rektörlük, emekli akademisyenlerin yerleşkeye girişini sağlayan BUCard uygulamasını tamamen kaldırdı. Bu uygulamaya tepki gösteren akademisyenler, üniversiteden bu kararı geri almalarını talep ediyorlar.

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Cem Say, bu duruma “Dünyada böyle bir üniversite yok” diyerek tepki gösterdi. Say, emeklilik kavramının üniversitelerde farklı bir anlam taşıdığını ve hocalığın kolayca doldurulabilen bir meslek olmadığını vurguladı. Dünya genelinde, çok sayıda ünlü üniversitede 100 yaşında olan ve hâlâ ders veren hocaların olduğuna dikkat çekti.

Ders vermesi engellenen akademisyenlerden Kaan Öztürk ise normal bir akademik kurumun emekli hocaların girişini yasaklamayacağını, hatta onlara ofis sağlayarak çalışmalarına destek olacağını belirtti. Ancak Boğaziçi Üniversitesi’nde durumun farklı olduğunu ifade etti.

Yaman Barlas, ders vermesinin engellendiği ve “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer aldığı bir akademisyen olarak, bu durumu komik bulduklarını ancak “onların” yolunu bulacaklarını ifade etti. Üniversite ve ülke genelinde kurumların tahrip edildiğine dikkat çekti ve “Ülkede ve üniversitede durum çok vahim. Kurumları tahrip etmede hiçbir sınır tanımıyorlar” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme