Bolu'da çevreyi kirletenlere milyonluk ceza 

Bolu Belediyesi, çevre kirliliğiyle mücadelede kararlılıkla sürdürdüğü uygulamalar kapsamında son bir ayda önemli bir adım attı.

Belediye, çevreyi kirleten vatandaşlara toplamda 5 milyon 297 bin 463 TL ceza kesti. Bu cezaların yüzde 64’ü Bolu'da ikamet eden, yüzde 36'sı ise şehir dışından gelen kişilere uygulandı.

Çevre Kirliliğine Karşı Sıfır Tolerans

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz aylarda başlattığı çevreyi koruma kampanyası kapsamında yerel yönetimin sert tedbirler alacağını duyurmuştu. Yere çöp atan, sigara izmariti bırakan ve tüküren vatandaşlara yönelik ağır cezalar uygulanacağı belirtilmişti. Kent genelindeki güvenlik kameraları ve ekipler tarafından yapılan denetimlerde, çevreyi kirletenlerin tespit edilmesi üzerine ciddi para cezaları kesilmeye başlandı.

Son 1 Ayda 5 Milyon TL Ceza Kesildi

Bolu Belediyesi tarafından yürütülen denetimler sonucunda, geçtiğimiz ay içerisinde çevreyi kirlettiği belirlenen kişilere toplamda 5 milyon 297 bin 463 TL tutarında ceza uygulandı. Bu cezaların büyük bir kısmı, yere çöp ve sigara izmariti atan, tüküren vatandaşlara kesildi. Başkan Özcan, çevre temizliği konusunda kararlılıkla ilerlediklerini belirterek, bu uygulamanın devam edeceğini vurguladı.

"Bolu'yu Dünyanın En Temiz Şehri Yapacağız"

Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uygulamanın kararlılıkla süreceğini ifade etti. Özcan, "Son 1 aydır yere çöp, sigara izmariti atanlara, tükürenlere, yüzde 64’ü Bolulu, yüzde 36’sı şehir dışından gelen vatandaşlarımız olmak üzere maalesef toplamda 5 milyon 297 bin 463 TL ceza kesilmiştir. Neye mal olursa olsun toplum yararına olan bu uygulamamıza kararlı şekilde devam edeceğiz. Siyasi sonuçları her ne olursa olsun Bolu’yu dünyanın en temiz şehri yapmaya kararlıyım" dedi.

Bu açıklamalar ve kesilen cezalar, çevre bilincini artırmak adına Bolu Belediyesi'nin çevre kirliliğiyle mücadelesinde ne denli ciddi olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Belediye, bu kararlı duruşuyla Bolu'yu örnek bir şehir haline getirmeyi hedefliyor.


 

Bakmadan Geçme