Borç yapılandırma 52.2 milyar TL oldu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, kamu borç yapılandırma işlemi için yapılan başvurulardan 52.2 milyar...

Borç yapılandırma 52.2 milyar TL oldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, kamu borç yapılandırma işlemi için yapılan başvurulardan 52.2 milyar liralık bir alacağın yapılandırıldığını ve 1.6 milyar liralık ise tahsilat gerçekleştirildiği ifade edildi.

Söz konusu açıklamada, “Yapılandırma Kanunu” kapsamında 1 milyon 529 bin 285 mükellefin başvuru yaptığı dile getirildi. 2 milyon 302 bin adet yapılandırma dosyasının hazırlandığı, toplam olarak ise 52,2 milyar liralık borcun yapılandırıldığı belirtildi.

Yapılandırma Kanunu 13 Mart’ta yürürlüğe girmişti. Kanun kapsamında 31 Mayıs’a kadar başvurular devam edecek.

YAPILANDIRMA HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR?

Tüm vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları da yapılandırma içerisinde bulunuyor.

Belediyelerin emlak vergisi, su borçları da dâhil olmak üzere tüm alacakları, oda ve borsaların, birliklerin aidat borçları da yapılandırılabiliyor.

(Y.K.)

Bakmadan Geçme