Börklüce Kültür Sanat Festivali ilk kez yapılıyor

'Barış, Yine De Barış' temasıyla yola çıkacak festivalin ilkinde, söyleşi, panel, şiir ve müzik dinletileri, konserler,...

“Barış, Yine De Barış” temasıyla yola çıkacak festivalin ilkinde, söyleşi, panel, şiir ve müzik dinletileri, konserler, sergiler, el sanatları-tiyatro atölyesi ve tiyatro gösterisi, yaratıcı drama gibi etkinlikler yer alırken; TKDF Başkanı Canan Güllü’nün katılacağı ‘Kadın Yaşam Özgürlük’ Paneli’nin de yer alacağı 1 Eylül Dünya Barış Günü programında, Nazım Hikmet’in Şeyh Bedrettin Destanı’ndan esinlenerek hazırlanan Bedrettin Oratoryosu sahnelenecek. Festivalin son günü olan 3 Eylül’de ise Eğlenhoca Köyü’nde ‘imkanın kadar koy ihtiyacın kadar al’ çağrısıyla imece usulü ‘Börklüce Barış Sofrası’ kurulacak.

UMUDUN TÜRKÜSÜ

Börklüce Mustafa Derneği Başkanı Berna Kocaboz Öztürk, şu sözlerle yurttaşları, Karaburun’daki dört günlük festivale katılmaya ve ilk yılın heyecanına ortak olmaya davet etti: “Şeyh Bedrettin’in yoldaşı Börklüce Mustafa’nın diyarı Karaburun’da, ‘BARIŞ YİNE DE BARIŞ!’ diyerek çıktığımız yolda, nergis tarlalarını umudun türküsüyle sulamak için birleştik, çoğaldık. Sözü saza, şiiri aşka bağladık. Bir düş kurduk: (Yarin yanağından gayrı, paylaşmak için her şeyi.) Sesimize dost, dizelerimize yoldaş, düşümüze ortak olanlarla yol verdik yılgınlığa. İnançla düğümledik barışın ilmeğini. Ve söz verdik, düşü gerçek yapmaya; (Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek!..)”

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme