• Haberler
  • İzmir
  • Bornova Belediyesi asfalt çalışmalarına ara vermiyor

Bornova Belediyesi asfalt çalışmalarına ara vermiyor

Yerel seçimlerin ardından geçen yılın aynı dönemine göre iki katından fazla asfalt çalışması gerçekleştiren belediye, Çamdibi'nde...

Yerel seçimlerin ardından geçen yılın aynı dönemine göre iki katından fazla asfalt çalışması gerçekleştiren belediye, Çamdibi’nde bulunan Yavuz Selim Caddesi’nin ardından Yıldırım Beyazıt Caddesi’nde de asfalt çalışmalarına başladı. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, yol sorununu çözmek için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, “Bu sözümüzün gereğini yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Belediye, genel olarak yürüttüğü yol yenileme çalışmaları kapsamında 15 bin 500 ton asfalt kullandı. Asfalt çalışmalarında görev alan ekip sayısını artırmak için gerekli teçhizatların alım sürecini başlatan belediye, çalışmaların hızını daha da artırmak için planlamalar yapıyor. Ana arterlerin kronikleşmiş sorunlarını çözmek amacıyla serim çalışmaları devam ederken, yama ekipleri de çukurları kapatma çalışmalarını sürdürüyor. 1.850 metre uzunluğundaki Yıldırım Beyazıt Caddesi’ndeki serim çalışması, beşer günlük çalışmalardan oluşan dört etapta tamamlanacak.

YAZ BİTMEDEN TAMAMLANACAK

Yaz boyunca Bornova’nın her köşesinde yoğun bir asfaltlama çalışması yapacaklarını vurgulayan Başkan Eşki, “En önemli şikayetlerin başında yol ve kaldırım sorunu geliyor. Bir yandan yama ve tamir, bir yandan da özellikle ana caddelerde tüm caddenin asfaltını yenilediğimiz serim çalışmaları yürütüyoruz. Yaz aylarında trafikteki azalmadan faydalanarak Bornova’nın her köşesinde yoğun bir asfaltlama çalışması yürütecek, yağmurlar başlamadan sorunu önemli ölçüde azaltacağız. Bornovalıların konforunu artırmak, düzgün yolların olduğu bir ilçede yaşamasını sağlamak için çalışıyoruz” dedi.

ALİ ÖZKAYA

Bakmadan Geçme