Bornova Belediyesi çiftçinin yanında

Sağlık sorunları nedeniyle bahçesindeki erikleri toplayamayan 85 yaşındaki Salih Ertuğrul'un yardımına koşan belediye, çiftçinin yüzünü güldürdü....

Sağlık sorunları nedeniyle bahçesindeki erikleri toplayamayan 85 yaşındaki Salih Ertuğrul’un yardımına koşan belediye, çiftçinin yüzünü güldürdü.

YARDIM ÇAĞRISI

Çiçekli Mahallesi’nde yaşayan Salih Ertuğrul, Bornova Belediyesi’ne ulaşarak bahçesindeki erikleri toplayamadığını, eriklerin yerlere döküldüğünü ve ilgilenecek kimsesinin olmadığını belirterek yardım talep etti. Bu çağrı üzerine harekete geçen Bornova Belediyesi ekipleri, Ertuğrul’un bahçesinden yaklaşık 1 ton erik topladı. Toplanan eriklerin bir kısmı reçel yapılarak Kent Market raflarında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak, geri kalan kısmı ise Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla taze meyve olarak satılacak ve elde edilen gelir üreticiye ödenecek.

TARIMSAL DESTEKLERİN ÖNEMİ

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornovalı çiftçilerin eski köy yerleşimlerinde üretime devam edebilmeleri için ellerinden gelen desteği verdiklerini ifade etti. Bu destekleri artırmak için çalıştıklarını belirten Başkan Eşki, “Bornova’nın merkezindeki tüm imkanları kırsal mahallelere taşımak ve köylerimizin tarımsal üretimden kopmaması için çeşitli destekler sağlıyoruz. Gübre, tohum, fide, fidan, eğitim ve ürünleri satın alma bu desteklerden bazıları. Tarımsal üretimden asla uzaklaşamayız ve zor durumda olan her çiftçimizin yardımına koşacağız” dedi.

BORNOVA’NIN TARIMSAL GELECEĞİ

Bornova Belediyesi’nin tarıma verdiği önem ve destekler, ilçenin tarımsal geleceği için büyük bir umut kaynağı. Çiftçilerin üretim yapabilmesi için sağlanan gübre, tohum, fide ve fidan desteği ile eğitim programları, tarımsal kalkınmanın sürdürülebilirliğini sağlıyor. Başkan Eşki, Bornova’nın tarımsal üretimden asla vazgeçmeyeceğini ve çiftçilerin her zaman yanında olacaklarını vurguladı.

HÜSNİYE SEVAL ACUN 

Bakmadan Geçme