Bornova Belediyesi'nden tiyatro açılımı: Artık her yerde

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), 32 yıllık köklü geçmişiyle sahnelediği oyunları artık Bornova ve İzmir sınırlarını aşarak, sanatın daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla farklı şehirlerde sahne almaya başladı.

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Saatleri Ayarlama Enstitüsü” adlı eseriyle Gaziemir ve Artvin'de tiyatroseverlerle buluşan BBŞT, önümüzdeki dönemde çeşitli oyunlarını farklı şehirlerde sergilemeyi planlıyor.

GAZİEMİR'DE BBŞT'YE YOĞUN İLGİ 

BBŞT, “Saatleri Ayarlama Enstitüsü” oyununu önce Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Nazım Hikmet Ran Sahnesi’nde, ardından da Artvin Nihat Gökyiğit Kongre Merkezi ve Hopa ilçesi Ticaret Odası Sahnesi’nde sahneledi. Oyun, her iki şehirde de büyük bir ilgiyle karşılandı ve izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı. Aynı oyun, Artvin’in Borçka ilçesinde de sahne alacak.

"DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞACAĞIZ"

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, sanatı ve kültürü toplumun her kesimine ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek, “BBŞT’nin farklı kent ve ilçelere giderek sanatı toplumla buluşturması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu adım, sadece sanatın değil, aynı zamanda Bornova’nın kültürel zenginliğinin tanıtılması açısından da büyük bir fırsat. Hemşehrilerimiz adına gururluyuz” dedi.

Bornova Belediyesi'nden tiyatro açılımı: Artık her yerde

SANATSEVERLERLE BULUŞACAK OYUNLAR

  • Saatleri Ayarlama Enstitüsü

    • 20 Ekim – Borçka (Acarlar MYO Sahnesi)
  • 39 Basamak

    • 30-31 Ekim - Gaziemir (Atatürk Kültür Merkezi Nazım Hikmet Ran Sahnesi)
    • 5-6-7 Kasım ve 10-11-12 Aralık – Karşıyaka (Ziya Gökalp Kültür Merkezi)
  • Kral Ölüyor

    • 2 Aralık - 27. TAKSAV Uluslararası Tiyatro Festivali

Bakmadan Geçme