• Haberler
  • Genel
  • Bornova Belediyesi ve BORAK'tan afetlere karşı ortak çalışma

Bornova Belediyesi ve BORAK'tan afetlere karşı ortak çalışma

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova Arama Kurtarma Derneği (BORAK) yönetimi ile olası afetlerde ortak çalışma...

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova Arama Kurtarma Derneği (BORAK) yönetimi ile olası afetlerde ortak çalışma yapmak üzere bir araya geldi. Toplantıda afet anında ve sonrasında yürütülecek çalışmaların önemi vurgulandı.

Toplantıya, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Başkan Yardımcısı Özlem Ayan, Afet İşleri Müdürü Sinancan Öziçer, BORAK Genel Başkanı İrem Demircan, BORAK Genel Başkan Vekili Tuğberk Vural, BORAK Başkan Yardımcısı Çağrı Yüksel ve AFAD Arama Kurtarma Birim Amiri Demirkan Sarıkaya katıldı.

EĞİTİM ÇİFTLİĞİ PROJESİ

Toplantıda, afet anında ve sonrasında yaşanabilecek kayıpları en aza indirgemek amacıyla K9 Arama Kurtarma Köpeği yetiştirmek üzere çiftlik kurulması, gerekli araç ve gerecin sağlanması ve personele arama kurtarma eğitimleri verilmesi gibi projeler ele alındı.

BAŞKAN EŞKİ’NİN AÇIKLAMALARI

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, doğal afetlere karşı dirençli kentlerin oluşturulması gerektiğini belirterek, “Afet anında ve sonrasında gerçekleştirilecek arama kurtarma çalışmaları büyük önem taşıyor. Bu anlamda yerel yönetimlerin ilgili kurumlarla işbirliği içinde olması gerekiyor” dedi. Eşki, Bornova Belediyesi olarak bu alanda atılacak her adıma destek vereceklerini söyledi.

YEREL YÖNETİM VURGUSU

BORAK Genel Başkanı İrem Demircan, Bornova Belediyesi’nin doğal afetler ve sonrasında yapılacak çalışmalarla ilgili yaklaşımının diğer yerel yönetimlere örnek olması gerektiğini belirtti. Demircan, “Birlikte önemli çalışmalara ve projelere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

ALİ ÖZKAYA 

Bakmadan Geçme