Bornova Belediyesi’nden 147'nci araç töreni

Bornova Belediyesi'nin 147. İş makinesini satın alması nedeniyle Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Başkan İduğ'un kiralama...

Bornova Belediyesi’nin 147. İş makinesini satın alması nedeniyle Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Başkan İduğ’un kiralama yerine satın alma yöntemine geçerek elde ettikleri tasarrufları Bornova Belediyesi’ne kazandırdıkları yatırımları da anlattığı törene belediye meclis üyeleri, bürokratlar ve vatandaşların yanı sıra grayderin üreticisi Hidromek’in Ege Bölge Müdürü Göksel Pazarcı da katıldı. Grayderin, asfalt serimi öncesinde zemin düzenlemesi ile asfalt seriminde ve kara küreme çalışmalarında kullanılacağı belirtildi.

ÖZ KAYNAKLAR

Bornova Belediyesi’nin kullandığı araçlara kira ödemek yerine satın alma yöntemine 2019 yılında geçtiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Satın alma yöntemini ilk olarak 68 aracımızı satın alıp Cumhuriyet Meydanı’nda sergileyerek başladık. Bugün itibariyle 147’nci aracımızı satın almış oluyoruz. Kaynağı kendi içinde proje üretme anlayışıyla Bornova’ya kazandırdığımız bu araçların gerek mali disiplin açısından gerekse de yatırım yapma açısından bize çok büyük katkısı oldu” dedi.

15-20 YIL KULLANIM

2019-2023 yılları arasında Euro’nun beş kat arttığına dikkat çeken Başkan İduğ, “Göreve ilk geldiğimiz yıl 90 milyon liraya aldığımız araçların bugünkü değeri 350 milyon lira. Biz satın alma yöntemine geçmek yerine kiralamayla devam etseydik, bu araçlara yıllık 300-350 milyon lira kira ödemek durumunda kalacaktık. Biz her yıl bu kiraları ödemeyen bir belediyeyiz hem de 15-20 yıl kullanacağımız araçları satın almış olduk” diye konuştu.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme