Bornova'da Avrupa Hareketlilik Haftası coşkusu

Bornova Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında gerçekleştirdiği etkinliklerle ilçe sakinlerine farklı ve eğlenceli deneyimler sundu.

Etkinlikler, Kayadibi'nde düzenlenen bağbozumu ile Büyükpark’ta gerçekleştirilen Ebru Sanatı Atölyesi ile başladı. Hafta boyunca devam edecek olan etkinliklerle Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, tüm vatandaşları sağlıklı bir yaşam için hareket etmeye davet etti.

Kayadibi’nde Bağbozumu Heyecanı

Bornova'da Avrupa Hareketlilik Haftası coşkusu

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında "Hareket Et, Hasat Et!" sloganıyla Kayadibi Mahallesi’nde düzenlenen bağbozumu, Bornovalılara doğayla iç içe bir gün yaşattı. Bornova Belediyesi Tarım İşleri Müdürlüğü'nün organizasyonuyla gerçekleşen etkinliğe, çocuklar da dahil olmak üzere yaklaşık 60 kişi katıldı. Bir üreticinin hasadını toplayamadığı bağı, Bornova Belediyesi'ne tahsis etmesiyle gerçekleşen bağbozumunda, yaklaşık bir buçuk ton üzüm toplandı. Toplanan üzümler yemeklik ve pekmezlik olarak ayrıldı. Etkinliğe katılan vatandaşlar, hem sağlıklı bir yaşamın parçası olan fiziksel aktivitenin hem de tarımsal üretimin önemine dikkat çekti.

Büyükpark’ta Sanatla Dolu Bir Gün

Bornova'da Avrupa Hareketlilik Haftası coşkusu

Hafta kapsamında düzenlenen bir diğer etkinlik ise Büyükpark’ta gerçekleştirilen Ebru Sanatı Atölyesi oldu. Bornova Belediyesi Hobi ve Beceri Edindirme Kursları Merkezi eğitmeni Navruz Çalışal’ın liderliğinde gerçekleşen etkinlikte, katılımcılar suya renklerle desenler vererek bu geleneksel Türk sanatını deneyimleme fırsatı buldu. Katılımcılar, oluşturdukları desenleri su üzerinden kağıda aktararak sanatla iç içe bir gün geçirdiler. Atölyeye katılanlar, hem keyifli hem de yaratıcı anlar yaşarken güzel havanın tadını çıkardı.

Başkan Eşki’den Sağlıklı Yaşama Davet

Bornova'da Avrupa Hareketlilik Haftası coşkusu

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Avrupa Hareketlilik Haftası boyunca gerçekleştirilen etkinliklerle sağlıklı yaşam ve hareketin teşvik edildiğini vurguladı. Eşki, "Vatandaşlarımızı hem hareket etmeye hem de yerel üretimle iç içe olmaya teşvik etmek bizim için çok değerli. Kayadibi’nde düzenlediğimiz bağbozumu etkinliğiyle doğayla buluşan katılımcılar, tarımsal üretimin değerini de deneyimlediler. Büyükpark’ta gerçekleştirdiğimiz Ebru Sanatı Atölyesi ile de katılımcılar sanatla rahatlama ve yaratıcılık fırsatı buldu. Doğayı ve sanatı Bornovalılarla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Etkinliklerimiz hafta boyunca devam edecek, tüm vatandaşlarımızı sağlıklı yaşam için hareket etmeye davet ediyorum” dedi.

Otomobilsiz Kent Günü Etkinliği

Bornova'da Avrupa Hareketlilik Haftası coşkusu

Avrupa Hareketlilik Haftası, 22 Eylül Cumartesi günü İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek Otomobilsiz Kent Günü etkinliğiyle Süvari Caddesi’nde devam edecek. Saat 15.00’te başlayacak etkinlikler, müzik dinletileri, yoga, badminton ve farkındalık oturumlarıyla renklenecek. Ulaşım ve mikrohareketlilik temalı oturumlarla çevreci ulaşım çözümlerine dikkat çekilecek olan etkinlikler, gün boyu sürecek. Saat 20.00’de sona erecek program boyunca alanlarda canlı yayınlar ve fotoğraf çekimleri yapılacak.

Hafta Boyunca Devam Eden Etkinlikler

Bornova'da Avrupa Hareketlilik Haftası coşkusu

Bornova Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası boyunca sürdürülebilir hareketlilik, çevre bilinci ve sağlıklı yaşamı destekleyen etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Yoga, pilates gibi fiziksel aktiviteler, müzik dinletileri ve tematik oturumlar Bornovalıları sağlıklı ve çevre dostu bir yaşam için teşvik ediyor. Hafta boyunca Bornova'nın çeşitli noktalarında devam edecek etkinlikler, vatandaşlarla buluşmaya devam edecek.

Avrupa Hareketlilik Haftası'nın bu yılki teması "Paylaşımlı Kamusal Alanlar" olarak belirlenirken, etkinlikler toplumda çevreci ulaşım çözümlerine yönelik farkındalığı artırmayı hedefliyor.

Bakmadan Geçme