Bornova'da Gaziler Günü kutlandı 

Bornova'da 19 Eylül Gaziler Günü, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkileyici törenle anıldı.

Törene Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Bornova Garnizon 57. Topçu Tugayı Komutanı Tuğgeneral Ömer Şahin Selvi, Belediye Başkanı Ömer Eşki, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Gazi İlker Türkol ve Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Gazi Oğuzhan Yapıcı katıldı. Etkinlikte, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu ve gazilerimize duyulan minnettarlık ifade edildi.

Tören, çelenk sunma seremonisinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu 12. sınıf öğrencisi Hüseyin Emre Mehmet Emin Yurdakul, “Ya Şehit Ol Ya Gazi” isimli şiirini okudu.

Gurur ve Şeref Günü

Bornova'da Gaziler Günü kutlandı 

Törende, gaziler adına konuşan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Gazi İlker Türkol, Türk milletinin tarih boyunca bağımsızlık ve özgürlüğü koruma ilkesine vurgu yaptı. Türkol, “19 Eylül Gaziler Günü, canları ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan ve devletimizin bekası uğruna hayatlarını adayan kahramanlarımızın gururla hatırlandığı bir gündür. Türk ordusu, Sakarya Meydan Muharebesi’nde 238 yıl sonra ilk kez geri çekilmeyi durdurmuş ve Kurtuluş Savaşı’nın kaderini değiştirmiştir. Bu zaferin anısına, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921’de gazilik unvanı verilmiştir. Şehitlerimiz ve gazilerimizin fedakarlıkları sayesinde bayrağımız özgürce dalgalanmaktadır,” dedi. Türkol, konuşmasını “19 Eylül, savaş meydanlarında canlarını ortaya koyan gazilerimizin şeref günüdür” şeklinde tamamladı.

Minnet Borçluyuz

Bornova'da Gaziler Günü kutlandı 

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, gazilerin Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı ve bütünlüğü için gösterdiği fedakarlıkların unutulmayacağını vurguladı. Eşki, “Bugün burada, bağımsızlığımızın en büyük teminatı olan gazilerimizi anıyoruz. Vatan için canını ortaya koyan bu kahramanlar, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin simgeleridir. Gazilerimize her zaman minnet borçluyuz,” ifadelerini kullandı. Başkan Eşki, Bornova Belediyesi olarak gaziler ve şehit aileleri için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Bu cennet vatan, gazilerimizin ve şehitlerimizin bize bıraktığı en kutsal emanettir,” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme