Bornova'da genç mühendislere yapay zeka eğitimi

Bornova Belediyesi, geleceğin mühendislerini Yapay Zeka Eğitimi ile destekliyor

Bornova Belediyesi ve Nitelikli Eğitim Üretken Öğretmen Derneği (NE-DER) işbirliğiyle düzenlenen Prompt Mühendisliği ve Yapay Zeka Araçları Kullanımı Atölyesi, 30 lise öğrencisini geleceğin teknolojilerine hazırlamayı hedefliyor. Bu kapsamda verilen eğitimler, Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Bornova'da genç mühendislere yapay zeka eğitimi

Teorik ve Pratik Eğitimin Harmanlandığı Program

Atölye kapsamında öğrencilere, yapay zekanın temel prensipleri, prompt mühendisliği, ve bu teknolojilerin gelecekte nasıl kullanılabileceği aktarıldı. Eğitim programının %30’u teorik bilgiye, %70’i ise pratik uygulamalara dayalı olarak düzenlendi. Katılımcılar, grup çalışmaları ve işbirliği temelli proje geliştirme süreçleri sayesinde, yapay zekayı günlük hayatta etkin bir şekilde kullanmayı öğrendiler.

Başkan Ömer Eşki: “Geleceğin Girişimcilerini Yetiştiriyoruz”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, bu tür projelerin yaratıcı ve yenilikçi girişimlerin geliştirilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Bu dijital atölyelerle, öğrencilere bilgiyi ve teknolojiyi üretime dönüştürme becerisi kazandırıyoruz. Gelecekte Dijital Okuryazarlık ve öğretmenlere yönelik Yapay Zeka ve Dijital Teknolojilerden Yararlanarak Mesleki Gelişim Eğitimi kursları düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

Öğrenciler Sertifikalarını Aldı

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler, sertifikalarını NE-DER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özdemir ve Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Barbaros Taşer’in elinden aldılar. Eğitim sonunda, öğrenciler kendi projelerini hayata geçirmenin gururunu yaşadılar.


 

Bakmadan Geçme