Bornova'da Levanten kültürüne yeni bir soluk

Levanten kültürüne kapı aralanıyor... Bu önemli adımla Bornova'nın sosyal yapısında ne gibi değişiklikler bekleniyor? Tüm detaylar haberimizde...

Bornova Belediyesi’nin tarihi Dramalılar Köşkü, “Levant Kafe”nin açılışıyla yeni bir kültürel döneme adım attı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem’in katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninde, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Dramalılar Köşkü’nü Levanten Müzesi’ne dönüştürme projelerinin ilçenin kültürel çeşitliliğini korumak ve tanıtmak amacıyla hayata geçirildiğini açıkladı.

Kültürel Zenginlik ve Birliktelik

Bornova'da Levanten kültürüne yeni bir soluk

Açılış törenine; CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, CHP İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, İzmir Büyükşehir ve Bornova Belediyesi meclis üyeleri, Bornova Santa Maria Katolik Kilisesi’nden Peder Adrian Loza ve birçok davetli katıldı. Başkan Eşki, Dramalılar Köşkü’nün Bornova’nın çok kültürlü yapısını simgelediğine vurgu yaparak, “Levanten Kafe, bu zengin kültürün Bornovalılarla buluştuğu ilk durak olacak” dedi.

Levanten Kültürü ve Yerel Miras

Bornova'da Levanten kültürüne yeni bir soluk

Başkan Eşki, konuşmasında Levanten kültürünün, yörükler ve göçmenler gibi Bornova’nın ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti. “Burayı bir Levanten yaşam müzesine dönüştüreceğiz. Bu kültürün Bornova’daki yerini korumak ve tanıtmak için büyük bir adım atıyoruz. Önce Levanten Kafe’yi açarak bu kültüre olan ilgiyi artırmak istedik” dedi.

İZBAŞ Projeleri ile Güçlü Bir Bornova

Bornova'da Levanten kültürüne yeni bir soluk

Eşki, Dramalılar Köşkü’nün yanı sıra, belediyenin iştirak şirketi İZBAŞ’ın Bornova’da gerçekleştireceği projeler hakkında da bilgi verdi. Eşki, “İZBAŞ sayesinde Işıkkent’te tır garajı ve Kazım Dirik Mahallesi’nde Moto Kurye parkı projeleri hayat bulacak. Levant Kafe de İZBAŞ’ın projesi. Tüm Bornovalılar için kültürel zenginliklerimizi daha görünür kılmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Destek ve Güven

Bornova'da Levanten kültürüne yeni bir soluk

Açılışta konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Başkan Eşki’ye övgü dolu sözlerle destek vererek, “Ömer Başkan’ı uzun yıllardır tanıyorum, dürüst ve azimli bir lider. Bornova için büyük planları olduğunu biliyorum ve kendisine güvenimiz tam. Dramalılar Köşkü ile Bornova’ya değer katacak projeleri hızla hayata geçiriyor. Kendisi, Bornova’da önemli izler bırakacak” şeklinde konuştu.

Bornova'da Levanten kültürüne yeni bir soluk

Levant Kafe’nin açılışı, Bornova’nın kültürel zenginliğini artırmak ve Levanten kültürünü tanıtmak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Dramalılar Köşkü’nün dönüşüm süreci, ilçe halkı için yeni bir kültürel deneyim sunacak.

Bakmadan Geçme