Bornova'da okul servislerine özel düzenleme

Bornova Belediyesi, Zafer Caddesi üzerindeki yeni düzenleme ile okul giriş ve çıkış saatlerinde yaşanan yoğunluğu azaltarak, öğrencilerin daha güvenli bir şekilde okula ulaşmasını sağlamayı hedefliyor.

Bornova Belediyesi, ilçedeki trafiği düzenleme ve güvenliği artırma çalışmaları kapsamında Zafer Caddesi’nde yol çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen bu çalışmalar, hem araç hem de yaya trafiğinin yoğun olduğu bu bölgede önemli düzenlemeler içeriyor. Özellikle caddede bulunan okulun önünde trafik akışını rahatlatmak ve öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla yeni bir yolcu indirme ve bindirme alanı oluşturuldu.

Bu düzenlemenin, okul giriş ve çıkış saatlerinde yaşanan yoğunluğu azaltarak, öğrencilerin daha güvenli bir şekilde okula ulaşmasını sağlaması hedefleniyor. Zafer Caddesi üzerindeki orta refüj çalışmasının ise, bölgede devam eden İZSU çalışmalarının tamamlanmasının ardından gerçekleştirileceği bildirildi. Bu çalışmanın sonucunda, caddenin hem estetik olarak daha güzel bir görünüme kavuşması hem de trafik akışının daha düzenli hale getirilmesi planlanıyor.

Bornova'da okul servislerine özel düzenleme

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, bu düzenlemelerin ilçedeki genel trafik akışını iyileştirmeye yönelik önemli adımlardan biri olduğunu vurguladı. Başkan Eşki, “Özellikle öğrencilerimizin güvenliğini ön planda tutarak gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalar, Bornova’da yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor. Yolcu indirme ve bindirme alanları, öğrenciler, öğretmenler ve velilerin daha güvenli bir şekilde okula ulaşmalarını sağlayacak. Ayrıca, caddemizde yapılacak orta refüj çalışmasıyla birlikte yol, işlevsel olmanın yanı sıra estetik açıdan da daha çekici bir hale gelecek" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme