• Haberler
  • Gündem
  • Bornova, gayrimenkul değerlemesi için yapay zeka kullanıyor

Bornova, gayrimenkul değerlemesi için yapay zeka kullanıyor

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, gayrimenkul alım-satım işlemleri için yapay zeka kullanımına başladı. Bu yeni sistem, hem...

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, gayrimenkul alım-satım işlemleri için yapay zeka kullanımına başladı. Bu yeni sistem, hem vatandaşların hem de belediyenin haklarını korumayı amaçlıyor.

Bornova Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, gayrimenkullerin değerlemesi ve kamulaştırma bedellerinin belirlenmesinde yapay zeka kullanarak çalışıyor. Yapay zeka, çeşitli veri merkezleri, emlakçı siteleri ve piyasa verilerinden yararlanarak değerleme yapmakta ve uzman personelin incelemeleriyle desteklenerek fiyatlandırma yapılmaktadır.

Başkan Eşki: “Teknolojiyle Güçlendirilmiş Hizmet Anlayışı”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, konuya ilişkin şunları söyledi: “Hem Bornovalıların hem de Bornova Belediyesi’nin haklarını korumak ve daha iyi hizmet sunmak için çaba gösteriyoruz. Teknolojinin sunduğu hız, konfor ve güveni yaşamımıza katmak önemli. Belediyemiz, çalışmalarında teknolojiyi en iyi şekilde kullanmaya ve vatandaşlarımıza bu konforu sunmaya odaklanıyor. Dijital belediyecilik alanındaki adımlarımız, öncü rolümüzü sürdürmemize yardımcı olacak.”

ALİ ÖZKAYA

Bakmadan Geçme