Bornova'da 'Acil Müdahale' dönemi

Her sabah saat 05.00'te mesaisine Bornova'nın farklı bir mahallesinde başlayan Başkan Ömer Eşki, muhtar, meclis üyeleri...

Her sabah saat 05.00’te mesaisine Bornova’nın farklı bir mahallesinde başlayan Başkan Ömer Eşki, muhtar, meclis üyeleri ve bürokratlarıyla birlikte mahalleleri gezerek sorunları yerinde tespit ediyor. Bu geziler sırasında hızlıca çözülebilecek asfalt yaması, kaldırım tamiri, park bakımı ve ot temizliği gibi sorunları not alan Acil Müdahale Ekipleri, aynı gün içinde bu sorunları gideriyor.

EKİPLER SAHADA

Her biri dört kişiden oluşan Acil Müdahale Ekipleri, asfalt yaması ve parke taş tamirinin yanı sıra tehlike arz eden otluk alanların temizlenmesi, ağaçların budanması ve çöp konteynerlerinin bakımı gibi işleri yapıyor. Bu sayede birçok küçük sorun aynı gün içinde çözülürken, planlama veya diğer kurumlarla koordinasyon gerektiren sorunlar ise programa alınarak takip ediliyor.

BORNAVALILAR MEMNUN

Acil Müdahale Ekiplerinin Bornovalılar tarafından da çok beğenildiğini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Hedefimiz sorunları kökten çözmek. Ancak bu çözümler genellikle planlama veya UKOME, elektrik ve doğalgaz firmalarıyla koordinasyon gerektiriyor. Bornovalının konforunu bir nebze daha artırabilmek için daha küçük ölçekte ve hızla müdahale edilebilecek alanlara özel çözüm geliştirdik. Mümkün olduğu ölçüde aynı gün sorun çözülüyor. Sabah ziyaretimiz sırasında sorunu bize işaret eden Bornovalılar yine aynı gün çözüldüğünü gördüğünde çok memnun oluyorlar. Bu memnuniyeti sahada hissediyoruz. Bornovalılara temel belediyecilik hizmetlerinde birkaç ay içinde büyük değişim sözü vermiş, buna da ‘Sıfırıncı Projemiz’ demiştik. Ekip arkadaşlarımızın özverili biçimde verdiği bu emeğin Bornovalıların da takdirini kazanması bizleri mutlu ediyor” dedi.

BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Son olarak Acil Müdahale Ekibi, Başkan Eşki’nin ziyaretinin hemen ardından İnönü Mahallesi’ndeki yol sorunlarını hızlıca çözdü. Göreve geldiğinden bu yana gün doğarken çalışmaya başlayan Başkan Eşki, Acil Müdahale Ekibi ile sorunların anında çözülmesini sağlıyor. Bu hızlı ve etkin müdahale modeli, Bornovalıların günlük hayatını kolaylaştırıyor ve memnuniyetle karşılanıyor.

ALİ ÖZKAYA 

Bakmadan Geçme