Bornova’da ‘Baba Destek Programı’ başladı

Bornova Belediyesi, Anne Çocuk Eğitim Vakfı iş birliğiyle hayata geçirdiği “Baba Destek Programı” ile 3 ila...

Bornova Belediyesi, Anne Çocuk Eğitim Vakfı iş birliğiyle hayata geçirdiği “Baba Destek Programı” ile 3 ila 11 yaş arası çocukları olan babaları desteklemeyi hedefliyor. Program, 13 Kasım’da Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi’nde başladı.

Bu program, çocukların sağlıklı ve mutlu bir şekilde büyümesini sağlamayı amaçlayarak babaların çocuk gelişiminde daha aktif bir rol üstlenmesini ve sorumluluk almasını öngörüyor. Özel olarak 3 ila 11 yaş arası çocuğu olan babalar için düzenlenen 13 haftalık bir program olan etkinlik, 13 Kasım Pazartesi günü başladı ve her Pazartesi günü düzenlenecek şekilde planlandı. Program, toplamda 13 hafta sürecek.

Program kapsamında, Anne Çocuk Eğitim Vakfı eğitmenleri rehberliğinde çeşitli konular ele alınıyor. “Babanın Rolü”, “Aile Tutumları”, “Dinleme ve Anlatma”, “Demokratik İlişki ve Empati”, “Olumlu Davranış Geliştirme”, “Sosyal Duygusal Gelişim”, “Zihinsel Gelişim”, “Bedensel ve Cinsel Gelişim”, “Çocukla Zaman Geçirmek ve Oyun”, “Yaşam Zorlukları ve Baba”, “Çocuğun Sorumluluk Kazanması” ve “Sağlıklı Cinsel Yaşam” gibi konular ele alınıyor. Ayrıca, programda annelerin de katılacağı iki oturum düzenlenecek.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, çocukların sağlıklı bir ortamda büyümesinin önemine vurgu yaparak, “Anneler kadar babaların da çocukların gelişimine katkı sağlamalarının önemi büyük. Bu tarz bir programa katılan tüm babaların geleceğimiz olan çocuklarımıza çok şey katacağını düşünüyorum. Bu nedenle programa katılan tüm babaları tebrik ediyorum” dedi.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme