• Haberler
  • Genel
  • Bornova’da kent marketlerin kapıları açıldı 

Bornova’da kent marketlerin kapıları açıldı 

Bornova Belediyesi, ihtiyaç sahibi Bornovalılar’a destek olmak amacıyla Kent Marketler projesini hayata geçirdi. İlk şube, Doğanlar’da...

Bornova Belediyesi, ihtiyaç sahibi Bornovalılar’a destek olmak amacıyla Kent Marketler projesini hayata geçirdi. İlk şube, Doğanlar’da bulunan Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi içinde açıldı. Altındağ ve Işıkkent şubeleri de bu hafta içinde hizmete girecek.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kent Market projesini başlatmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığını belirterek, “İlçemizde hiç kimse yatağına aç girmeyecek” dedi. Kent Marketler, gelir durumlarına göre belirlenen kartlarla ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim, kırtasiye, temizlik ve yakacak gibi temel ihtiyaçlarını karşılama imkanı sağlıyor.

Haber

VATANDAŞLAR PROJEYİ ÖVDÜ

Projenin ilk müşterileri, Bornova Belediyesi’ne ve Başkan Ömer Eşki’ye teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi. Vatandaşlar, geçmişteki yardım kolilerine göre daha işlevsel buldukları bu sistemi övdüler. Kent Marketler’de raflar, diğer marketlerde olduğu gibi çeşitli ürünlerle dolu. Projenin başarıya ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Haber

“DENGEYİ SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, projenin amacının her Bornovalının evine temel ihtiyaç malzemelerinin girebilmesi olduğunu vurgulayarak, “Maalesef yoksulluk arttı ve sosyal adalet dengesi bozuldu. Kent Marketler ile bu dengeyi sağlamayı hedefliyoruz. Bornova’da üretilen tarımsal ürünler de kooperatif aracılığıyla bu marketlerde yer alacak” şeklinde konuştu.

Haber

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DESTEK 

Bornova sınırları içindeki 9 farklı noktada hizmet verecek olan Kent Marketler, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından belirlenen ihtiyaç sahiplerine destek sağlayacak. Kartlarına yüklenen kredi ile alışveriş yapabilecek olan aileler, markete gitmeden isteklerine göre evlerine teslim edilecek paketlerle de desteklenebilecek.

Haber

KİMLERİN İSİMLERİ KULLANACAK? 

Bornova Belediye Meclisi tarafından oybirliğiyle alınan kararla, Kent Market şubelerine eski belediye başkanlarının isimleri verilecek. Bu isimler arasında Ahmet Piriştina, Celal Altınay, Aytekin Kotil, Aydın Erten, Vedat Dalokay, Ali Dinçer, İhsan Alyanak, Zafer Keskiner ve Enver Salih Dinçer yer alacak.

LEYLA BİLGİ 

 

 

 

Bakmadan Geçme