Bornova'da yeni yol çalışması

Bornova Belediyesi, Karacaoğlan Mahallesi'nden Kazım Dirik Mahallesi'ne geçişi kolaylaştırmak için yeni bir yol açıyor. Bu proje...

Bornova Belediyesi, Karacaoğlan Mahallesi’nden Kazım Dirik Mahallesi’ne geçişi kolaylaştırmak için yeni bir yol açıyor. Bu proje ile ilçe genelinde yol yapım ve onarım çalışmaları devam ediyor.

ALTERNATİF ARAÇ YOLU YAPIMI BAŞLADI

Haber

Karacaoğlan Mahallesi ile Kazım Dirik Mahallesi arasındaki ticari alanlara ve okullara geçişi rahatlatmak amacıyla Bornova Belediyesi, çevre yolu viyadükleri altında kalan 6.200 Sokak’taki alternatif araç yolunun yapım çalışmalarına başladı. Yol, 250 metre uzunluğunda ve 6 metre genişliğinde olacak şekilde planlandı ve Karacaoğlan’dan Kazım Dirik’e doğru tek yön olarak işleyecek. Ayrıca, köprünün altı ışıklandırılarak ve dikine peyzaj çalışması yapılarak yolun daha güvenli ve estetik hale getirilmesi hedefleniyor.

TRAFİK VE GÜVENLİK SORUNUNA ÇÖZÜM

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, altyapı çalışmalarının başlatıldığı alanda incelemelerde bulundu. Başkan Eşki, yeni açılacak yol ile bölgede yaşanan trafik sıkışıklığını çözeceklerini ve köprü altında özellikle gece saatlerinde yaşanan güvenlik sorununu da ortadan kaldıracaklarını belirtti.

ALİ ÖZKAYA 

Bakmadan Geçme