Bornova’dan bal üretimine destek

Bornova Belediyesi, her yıl düzenlediği 'Arıcılık Eğitimi' ile arıcılığın yaygınlaştırılmasına ve geliştirilmesine katkı sağlıyor. Her yıl...

Bornova’dan bal üretimine destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bornova Belediyesi, her yıl düzenlediği “Arıcılık Eğitimi” ile arıcılığın yaygınlaştırılmasına ve geliştirilmesine katkı sağlıyor.

Her yıl yoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve ortalama 110 kursiyerin katıldığı eğitimler hem teorik hem de pratik olarak 2 ay sürüyor.

İki aylık kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere Bornova Belediyesi tarafından arılı kovan, kıyafet ve 14 kalemden oluşan tüm arıcılık malzemeler ücretsiz veriliyor.

Kurs sonunda isteyen kursiyerler arılı kovanlarını kendi bahçelerine, yeri olmayanlar ise arılı kovanlarını Bornova Belediyesi’nin Kayadibi Mahallesi’nde kurduğu 30 dönüm alanı kaplayan Belediye Arılığı’na bırakabiliyor. Belediye arılığında aracılığa dair her türlü danışmanlık ve yer tahsisi ücretsiz veriliyor.

Kursiyerler üretici olmanın, doğaya katkı vermenin büyük huzur ve mutluluk kaynağı olduğunu belirtiyorlar.

Bornova Belediyesi Tarım Müdürü Hasan Çimen de bu sene kursa İzmir’e gelen depremzede vatandaşların da katıldığını ve önümüzdeki günlerde kursun tamamlanarak gerekli malzemelerin dağıtılacağını belirtti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme