• Haberler
  • Asayiş
  • Boşanma aşamasındaki eşini katleden caniye müebbet!

Boşanma aşamasındaki eşini katleden caniye müebbet!

Afyonkarahisar'da geçen yıl boşanmak üzere olduğu eşi ve ailesinden 3 kişiyi tüfekle öldüren Mert Muharrem Taşkın'ın davası sonuçlandı. Katil zanlısına iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve bir kez müebbet hapis cezası verdi.

Olay, 19 Aralık 2023 tarihinde Afyonkarahisar merkeze bağlı Çıkrık beldesinde meydana geldi. İddiaya göre, dolmuş şoförü olan Mert Muharrem Taşkın (26), boşanma aşamasında olduğu Hava Nur Şenol Taşkın ile görüşmek için kayınvalidesinin evine gitti. Evde çıkan tartışma sırasında Taşkın, yanında getirdiği tüfekle eşi Hava Nur Taşkın, kayınvalidesi Cemile Şenol, kayınpederi Adem Şenol ve anneanne Emine Tanış’ı öldürdü. Olayın ardından kaçan Taşkın, Kışlacık köyü yakınlarında saklandığı bir barakada jandarma tarafından yakalandı.

İKİ DEFA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASI

Davanın karar duruşması Afyonkarahisar 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı. Mert Muharrem Taşkın, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden elektronik ortamda katıldı. Son sözü sorulan sanık, pişman olduğunu belirterek, “4 yaşında bir oğlum var, bu nedenle haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını ve en az cezayı almayı talep ediyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, Taşkın’a 4 kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle iki kez ağırlaştırılmış müebbet, bir kez müebbet ve 24 yıl hapis cezası vererek tutukluluğunun devamına karar verdi.

Bakmadan Geçme