• Haberler
  • İzmir
  • Boyunağa’dan Soyer’e ‘festival’ tepkisi: Tartışılacak başka bir şey kalmadı mı?

Boyunağa’dan Soyer’e ‘festival’ tepkisi: Tartışılacak başka bir şey kalmadı mı?

Sıla Arabacıoğlu/Yeni İzmir-Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Seçkin Boyunağa, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. 15-20...

Sıla Arabacıoğlu/Yeni İzmir-Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Seçkin Boyunağa, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. 15-20 Eylül tarihinde düzenlenecek 7. Uluslararası Edebiyat Festivali’ne dikkat çeken Boyunağa, ‘Türk edebiyatı mı? Türkçe edebiyatı mı?’ formuna tepki gösterdi.

‘100. yılda tartışacak başka bir şey kalmadı mı?’ sorusunu yönelten Boyunağa, “Edebiyat üzerine üretimleri, yaptıkları işleri paylaşmak ve tartışmak yerine hâlâ daha temeli, ana kavramları, Türklüğü tartışmak çok basitçe. Çıkın, Cumhuriyet’in 100. yılında edebiyat üzerine yaptığınız, Türklerin dünya edebiyatına kazandırdıkları işleri tartışın, sergileyin, tanıtın. Türk Devletinde yaşayan Türk Milletinin edebiyatı Türk Edebiyatıdır. Tunç Soyer seni uyarıyorum bu etkinliği hemen iptal et. Ve kamuoyuna etkinliğin iptal olduğunu duyur. Yoksa Türk Milleti o gün oraya gelecek ve size Türk Edebiyatı dedirtecek” dedi.

Haber

 

Bakmadan Geçme