Bu bayram daha rahat geçecek

Sözcü’nün haberine göre Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs...

Bu bayram daha rahat geçecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sözcü’nün haberine göre Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, izolasyon sürecinin artık geride kaldığını ve bu bayramda insanların daha rahat bir şekilde bayramlaşabileceklerini söyledi.

Prof. Dr. Özlü, “Solunum yolu enfeksiyonu bulgularıyla gelen hastalarımız hala oluyor. Mevsim sonunda, yaza girdiğimizde bu vakaların çok daha azalacağını tahmin ediyorum. Gelen her hastaya corona virüs testi yapmıyoruz. Dolayısıyla bunların bir kısmı corona virüs, bir kısmı grip, bir kısmı bir diğer viral enfeksiyonlara bağlı olabiliyor. Bütünüyle solunum yolu enfeksiyonları ve corona virüs riskinin yok olduğunu söyleyemem. Ama pandemi başlangıcındaki dönemler gibi toplumsal olarak bir tehdit yok. Bayrama daha rahat giriyoruz” şeklinde konuşarak bu bayramın daha rahat geçebileceğini söyledi.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme