Bu fidanlıkta yılda 10 milyon fidan üretiliyor

Türkiye'nin önde gelen fidan üretim merkezlerinden biri olan Torbalı Orman Fidanlık Müdürlüğü yılda 10 milyon fidan...

Türkiye’nin önde gelen fidan üretim merkezlerinden biri olan Torbalı Orman Fidanlık Müdürlüğü yılda 10 milyon fidan üretiyor. Her bir fidanın ormanlarda ağaç olarak yetiştirilmek üzere özenle üretildiği Torbalı Orman Fidanlık Müdürlüğü, her yıl kapasitesini daha da arttırıyor. Toplamda 150 çeşit orman fidanının yetiştirildiği fidanlık, sakız fidanı projesinin de hayata geçirildiği kurum olmuştu.

Son yıllarda çıkan orman yangınlarında ağaçların küle dönmesi, Torbalı Orman Fidanlık Müdürlüğü’nü daha fazla fidan yetiştirmeye sevk etti. Kurum yönetimi, orman mühendisleri ve işçiler, el ele vererek yılda tam 10 milyon fidan üretiyor. Bu fidanlar orman yangınlarında kaybettiğimiz ağaçların yerine dikilerek ormanlarımızda yükseliyor.

Bir yılda 10 milyon fidan yetiştiren Torbalı Orman Fidanlık Müdürlüğü, çeşit olarak ise 150 çeşit fidan yetiştiriyor. Torbalı Orman Fidanlık Müdürlüğü tarafından üretilen, kızıl selvi, kara selvi, kızılçam, fıstık çamı, sedir, sarıçam, porsuk, meşe, sakız, dut, kızılağaç, okaliptüs, palmiye gibi 150 çeşidi aşkın orman fidanı bulunuyor.

Hasan Demir

Bakmadan Geçme