Bu görüntü Buca'ya yakışmıyor

Bucaspor 1928'e tahsisli olan Cemil Şeboy Bucaspor Tesislerinin son hali Bucalıları üzüyor. Tesislerin içinde yeşil sahalarda farklı yaş gruplarından çocuk ve gençler futbol eğitimi alırken, tesislerin ön tarafındaki dükkanlar ise adeta harabeyi andırıyor. 

Özmen Caddesi üzerinde yer alan Cemil Şeboy Bucaspor Tesislerinin son hali, Bucalıları üzüyor. Geçmişte Bucaspor'un kullandığı, son yıllarda ise daha çok futbol okulu eğitimleri için kullanılan bu tesislerin yeşil sahaları faaliyet göstermeye devam ederken, sahaların caddeye bakan ön tarafındaki işyerleri ise boş ve harabe bir görüntü ortaya koyuyor. 

Bu görüntü Buca'ya yakışmıyor

ALKOL RUHSATI RET EDİLMİŞTİ

Bu tesislerin yer aldığı Özmen Caddesi'ne alkollü içki ruhsatı verilmesi için geçen dönem Buca Belediye Meclisine gelen önerge hem CHP hem de muhalefetteki Ak Parti Meclis üyelerinin oyları ile ret edilmişti. Cadde üzerinde anaokulu bulunması, Cemil Şeboy Bucaspor Tesislerinde neredeyse her yaşta çocuk ve gençlerin futbol eğitimi alması bu ret kararında etkili olmuştu. 

Bu görüntü Buca'ya yakışmıyor

KULÜP GELİR KAYBINA UĞRUYOR

Daha önce İZVAK tarafından yapılarak Bucaspor'a devredilen bu tesisler, geçtiğimiz yıllarda Bucaspor 1928 Spor Kulubü tarafından yenilenmişti. Kulübe gelir sağlaması beklenen bu işyerleri kiralanmadığı için aynı zamanda kulübün de önemli bir gelir kaybı yaşadığı belirtiliyor. 

Bu görüntü Buca'ya yakışmıyor

ÇOCUKLAR İÇİN TEHLİKE

Öte yandan her geçen gün daha da zarar gören bu dükkanlar, futbol eğitimi almaya gelen çocuklar için de ciddi güvenlik riskleri barındırıyor. 

BELEDİYE VE KAYMAKAMLIK GÖREVE!

Buca'nın sınırlı açık ve yeşil alanları arasında yer alan bu tesislerin amacına uygun olarak yeniden Buca halkına hizmet verebilmesi için Buca Belediyesi ile Buca Kaymakamlığının, Bucaspor 1928 Spor Kulubü ile bir araya gelerek, yeni bir çözüm üretmesi bekleniyor. 

Bakmadan Geçme