• Haberler
  • Siyaset
  • 'Bu partinin karşısında adaylaşanlar, adaylaştıkları yerde kalsınlar'

'Bu partinin karşısında adaylaşanlar, adaylaştıkları yerde kalsınlar'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim döneminde aday gösterilmeyince parti aleyhine çalışan yada seçşm çalışmalarına katkı vermeyenlerin bir daha partide görev alamayacağını söyledi.

Tüzük Kurultayı'nın açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, net mesajlar verdi.

Parti içerisinde parti aleyhine çalışanlara sert çıkan Özel, aday gösterilmeyince "televizyonlara konuşanlara istifa edip gidenler, partide kalıp da soğuk yapanlar, tarihteki yerini aldılar" diyen Özel, bu kişilerin bir daha partide görev alamayacaklarını söyledi.

"ÖRGÜTE İHANET ETMEYEN KAHRAMANLARA KOCAMAN ALKIŞ GÖNDERİYORUZ" 

31 Mart yerel seçimlerinde partinin başarısı için çalışanlara alkış isteyen Özel, "Bu seçimde aday gösterilip parti değiştirenler, eskisi gibi başka partilerde yer alıp da bize seçim kaybettirecek potansiyeli yakalayamadılar. Bu konuda seçim ve hukuk işleri bir partiden aday olan kişinin aday gösterilmediğinde başka partiye geçmesi durumuna yönelik kanundaki yasakların arkasından dolanılmasına engel olunması bu başarıda çok kıymetlidir. Bu seçimde aday gösterilmediği halde ertesi sabah seçim bütçesinin aday gösterilen arkadaşına teslim edenler, giydirdiği aracı sabah saatlerinde benim resmimi sök başkanı tak diyerek 60 gün boyunca kampanya yapanlar oldu. Geçmişten bu güne bu örgüte emek veren ihanet etmeyen ve kişisel beklentiler boşa çıksa da partiye sahip çıkan aday gösterilemeyen ama adaydan çok çalışan bu partinin gerçek kahramanlarına da kocaman alkış gönderiyoruz" dedi.

"BİR DAHA BU PARTİDE GÖREV ALAMAYACAKLAR"

Aday gösterilmedi dönemde partinin aleyhine çalışan ve kişisel çıkarlarını parti çıkarlarının üstünde tutunlara da seslenen Özgür Özel, "Aday gösterilmeyince, televizyonlara konuşanlara istifa edip gidenler, partide kalıp da soğuk yapanlar, tarihteki yerini aldılar. Bu partiyi bırakıp bağımsız olarak bir yere gidip bizim partimize seçim kaybettirip AK Parti’nin kazanmasına katkı sağlamaya çalışanları da bir kenara not etmedik artık bizim onlarla işimiz gücümüz yok. Partiyi 100’ünü yılında ilk seçimlerinde Türkiye’nin bütün demokratları sahiplenmişken, kişisel hırslarından dolayı bu partinin karşısında adaylaşanlar, adaylaştıkları yerde kalsınlar. Bir daha onlar bu partide görev almayacaklardır bunu açıkça ifade ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme