Bu Ramazan’da da cemaati yok

Yaklaşık 4 yıldır inşaatına çivi dahi çakılmayan İzmir'in protokol camisi Nevvar Salih İşgören Ulu Cami için içinin teşrifatına yönelik proje hazırlanmadığı ortaya çıktı. Bir inşaatın başlangıcından sonuna kadar harcama listeleri hazırlanmalıyken İzmir'in Ulu Camii için böyle bir çalışma yapılmadı.

Bu Ramazan’da da cemaati yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından yapımına 2017’de başlanan Ulu Cami’nin inşaatına yaklaşık 4 yıldır çivi dahi çakılmıyor. Kaba inşaatının yüzde 90’ı 2019’da tamamlanan cami, bu Ramazan ayında da ibadete açılamadı. Uzun süredir inşaatın beklemesi sebebiyle vakfın mali sorunlar yaşadığına ilişkin iddialar ortaya atılırken Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkanvekili Enes Uzunlar konu hakkında “Mali dedikoduları konuşacak halimiz yok” dedi. Uzunlar, çalışmaların kısa süre içerisinde yeniden başlayacağını bildirirken biteceği tarihi şu anda belirtmenin halkı yanıltmak olacağını dile getirdi.

Öte yandan cami etrafındaki esnaf ise kendilerine en yakın caminin Mersinli Merkez Cami olduğunu söyleyerek yetkililere seslendi. Esnaf, yılan hikâyesine dönen caminin bir an önce tamamlanması gerektiğinin altını çizdi.

“HALKI YANILTMAYALIM”

 Enes Uzunlar, inşaatın iki aşamalı halinde yürüdüğünü vurgulayarak, “Birinci etabımız betonarme yani kaba inşaatı bitti. İkinci etap proje bazında devam ediyor. Detay projesi bitti, kısa bir süre içerisinde çalışmalar tekrardan başlayacak. Şu an için caminin biteceği tarihi söylemek yanıltmak olur. Cami inşaatı normal bina inşaatı gibi değil. Bizim temennimiz en kısa sürede bitmesidir” dedi.

‘ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ’

Öte yandan inşaatın tamamlanamamasına çevredeki esnaftan da tepki geldi. Kaba inşaatın 2019’da tamamlandığını dile getiren bölge esnafı Murat Tagan “Caminin neden yarım bırakıldığını bilmiyoruz. Çürümeye terk ettiler. Baştan hızlı başladılar, sonra terk ettiler. Caminin bir an önce yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

“NAMAZIMIZI KILMAK İSTİYORUZ”

Esnaf Özgür Tuncel ise, caminin bitmesini dört gözle beklediklerini dile getirerek “Vakfın kurucusu aile, caminin bütün giderlerini bağışlamış. Fakat eseri yaklaşık 5 yıldır hala yapamadılar. Çok büyük bir cami, biz de gitmek isteriz. Buradaki esnaf arkadaşlar Mersinli Yeni Mahalle’deki camiye gidiyor. Buradaki cami biterse bizim için faydalı olur. Hiç olmazsa namazımızı burada kılarız. Caminin önüne sonradan yapılan bina neredeyse bitecek cami hala aynı” ifadelerini kullandı.

 

Haber: Sıla ARABACIOĞLU

Fotoğraf: Batuhan VURUŞKANLAR 

 

 

 

 

Bakmadan Geçme